Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 09.11.2014.
12:44
Srna A

“Da li Josipović žali i zbog Srba?“

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je licemernom izjavu predsednika Hrvatske Ive Josipovića koji je rekao da je žalosno što Vojislav Šešelj nije osuđen u Haškom tribunalu.

Licemerne izjave predsedika Hrvatske: Miodrag Linta
 

"Licemerno je da takvu izjavu daje predsednik države koja etničko čišćenje Srba slavi kao nacionalni praznik i koja nije spremna da procesuira brojne zločine nad Srbima za vreme i posle hrvatskih vojnih operacija i u nizu hrvatskih gradova", naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Linta je napomenuo da je posebno licemerna izjava hrvatskog ministra spoljnih poslova Vesne Pusić da je prostim okom vidljivo da je Vojislav Šešelj ratni zločinac.

"Postavlja se pitanje da li Ivo Josipović i Vesna Pusić žale što Franjo Tuđman, Ante Gotovina i drugi hrvatski vojni i politički zvaničnici nisu osuđeni zbog etničkog čišćenja Srba i brojnih zločina nad Srbima? Odgovor je veoma jasan, jer ne samo što ne žale što nisu osuđeni kao ratni zločinci, već ih slave kao ratne heroje", itakao je Linta.

On je podsjetio Josipovića i Pusićevu da je, nakon što je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) osvojila vlast u maju 1990. godine, u nizu hrvatskih gradova počeo pritisak na Srbe putem telefonskih pretnji, maltretiranja na ulici i radnom mestu.

Linta je podsetio i da su ubrzo potom počela premlaćivanja, obeležavanje srpskih kuća i pucanje po njima i "veoma je brzo postalo jasno da nije reč o pojedinačnim incidentima, već o unapred planiranoj politici državnog terora".

On smatra da Josipović i Pusićeva nemaju moralno pravo da javno iznose svoje ocene o Šešelju, jer Hrvatska ne osuđuje svoje vojne i političke zvaničnike za etničko čišćenje Srba.

“Žalosno je što Šešelj nije osuđen“

Linta je istakao da će Josipović i Pusićeva imati moralno pravo da javno iznose svoje ocene o Šešelju i drugima tek kada budu javno rekli da im je žao jer gotovo niko od hrvatskih vojnih i političkih zvaničnika nije osuđen za etničko čišćenje Srba, za ubistva Srba u Vukovaru pre početka rata, za ubistva Srba u Sisku, Gospiću, Zagrebu, Splitu i nizu drugih hrvatskih gradova, kao i za vreme i posle hrvatskih vojnih operacija.

On ističe da Josipović i Pusićeva treba prvo da javno kažu da im je žao i zbog takozvane kristalne noći u Zadru, kada je rulja pljačkala i uništavala stotine srpskih lokala i minirala hiljada srpskih kuća i pravoslanih crkava po hrvatskim gradovima, zbog uništavanja komunalne infrastrukture, kuća, privrednih objekata, pravoslavih crkava i pljačkanje pokretne imovine na krajiškom području.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.11.2014. 13:40
Илузорно је очекивати од усташке власти да се усуди изнети другачије мишљење.
Nedelja 09.11.2014. 13:08
Albino nema vremena da zali, stigla ga je savremena EU Oluja.
Nedelja 09.11.2014. 19:22
G.Linto ,vi ste sami sebe protjerali jer ste najobicnije kukavice i osramotili ste svoj narod i kao primitivni pobunjenici i kao borci. I bilo bi najbolje da nas ne podsjecate na vase bjezanje jer je veoma sramotno .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online