Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.10.2014.
16:28
Beta A

Izbori u RS: Rastu tenzije i optužbe za prljavu kampanju

Nekoliko dana uoči nedeljnih opštih izbora u BiH, u Republici Srpskoj rastu tenzije i međusobne optužbe stranaka za vođenje prljave kampanje. Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) prijavio je Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) opozicioni Savez za promene zbog skandiranja uvreda na račun najviših funkcionera SNSD-a na tribini Partije demokratkog progresa u Trebinju.

Zakuvalo se: Milorad Dodik
 

Predsednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik je ocenio da vređanje premijerke RS Željke Cvijanović predstavlja "pokušaj stvaranja atmosfere linča, političkih pritisaka i tenzija u društvu".

Predsednik Skupštine RS i kandidat SNSD za parlament tog entiteta Igor Radojičić poručio je da bi CIK BiH "morala da reaguje na govor mržnje opozicije na poslednjoj tribini PDP-a i simpatizera Saveza za promene u Trebinju".

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak je u pismu Radojičiću ocenio da su "licemerne" njegove tvrdnje o "govoru mržnje i vulgarnoj kampanji" opozicije, navodeći da je ćutao kada je Dodik "psovao majku i pretio direktoru BN televizije" i kada je "na tribinama poručivao biračima da će im počupati rasvetu i prekopati asfalt" ako ne glasaju za SNSD.

"Kada je Dodik novinarku Bete grubo izbacio sa pres konferencije, ti si, Igore, ćutao. Kad je drugom novinaru rekao da bi voleo da mu skoči pritisak i da od toga umre, ti si, Igore, ćutao", naveo je Crnadak u otvorenom pismu Radojičiću.

On dodaje da se Radojičić nije oglasio ni kada je Dodik u jednoj tv emisiji uvredio gledaoca, a ni kada je visoki funkcioner SNSD-a Nikola Špirić, pred ministrom inostranih poslova Srbije, u centru Banjaluke jednog od opozicionih kandidata "uporedio sa svinjom".

Crnadak ocenjuje da su tokom vlasti SNSD-a u RS "primitivizam i vulgarnost postali model ponašanja", navodeći da su za to najviše odgovorni ljudi za koje se smatralo da su "pristojni i kulturni banjalučki intelektualci" poput Radojičića, te funkcionera SNSD-a Nade Tešanović, Željka Mirjanića i ostalih.

"Vi ste sa oduševljenjem aplaudirali i dali legitimitet svim gadostima, prostakluku i primitivizmu u javnom životu", konstatovao je Crnadak.

CIK BiH je do sada zbog predizbornih ispada donela jednu odluku o kažnjavanju kandidata - zabranu učešća na izborima kandidatu "Srpske radikalne stranke - Dr Vojislav Šešelj" Daliboru Trapari koji je u Istočnom Sarajevu verbalni izvređao aktivistkinje Srpske demokratske stranke (SDS), a zatim sekirom razlupao njihov predizborni štand.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online