Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.08.2014.
10:12
dnevni avaz A

Pretukli beskućnika pa ga posle zapalili

Vehid Delić, beskućnik iz Gračanice, izgoreo je juče ujutro u požaru u napuštenoj kući. Požar su, pre nego što su pretukli nesretnog beskućnika, podmetnula trojica mladića, koji su odranije poznati policiji.

Bekućnik je tragično stradao u požaru u napuštenoj kući
 

Prema izjavi kantonalnog tužioca Damira Čačkovića, koji je rukovodio uviđajem, dvojica mladića iz Gračanice i jedan iz Doboj-Istoka, nakon što su celu noć pili u napuštenoj kući, ujutro su nesretnog Delića tukli tupim predmetima, a potom su kuću zapalili i pobegli.

Oni se terete za krivično delo ubistva, jer su Delića u jutarnjim satima tukli motkama koje su pronađene na mestu ubistva, a onda su kuću zapalili i pobegli.

Sva trojica su ubrzo uhapšena i nalaze se na saslušanju u Policijskoj upravi Gračanica. Obdukcija će pokazati uzroke smrti beskućnika - rekao je za “Dnevni avaz” tužilac Čačković.

Požar je u kući primećen oko 7 sati, a ubrzo je na teren stigla patrola PS Gračanica, koja je pozvala u pomoć vatrogasce Profesionalne vatrogasne jedinice.

Prema rečima komandira Dževdeta Čamdžića, požar je lokalizovan i ubrzo ugašen, a u jednoj od prostorija pronađeno je telo muškarca, za koje se posle utvrdilo da se radi o Vehidu Deliću.

Napuštena kuća, sva zarasla u rastinje i potpuno devastirana, prema svedočenju prvih komšija, mesecima je bila mesto okupljanja osoba poznatih policiji. Oni su noćima u kući pili, pevali, svađali se i uznemiravali komšije. Uzalud su bile česte prijave policiji, koja je od ove kuće udaljena svega 150 metara.

Komšije u strahu

- Mesecima nemamo mira od ovih u napuštenoj kući. Tako je bilo i sinoć. Celu noć su uz sveću galamili, pili i pevali onu pesmu: “Bio sam pijanac...”. Ponovo smo hteli da zovemo policiju, ali smo odustali, bojeći se za svoju sigurnost, jer su osobe koje su se tu okupljale, okoreli kriminalci. Oko 6 sati videli smo dim koji kulja iz kuće. Odmah smo potom čuli i dozivanje muškarca u pomoć - rekla je jedna od komšinica, koja nije htela da joj se spominje ime.

Vehid Delić, rodom iz Mramora, živeo je sam. Prema rečima direktorke Centra za socijalni rad Jasminke Begović, bio je štićenik ove ustanove.

- Delić je od 2010. godine bio korisnik stalne novčane pomoći. Osim toga, povremeno je dobijao i jednokratne pomoći. Imao je zdravstveno osiguranje, a u braku nije od 1991. godine. Nekoliko puta smo mu nudili smeštaj u odgovarajuću ustanovu, ali je naše predloge odbijao. Njegova supruga se, navodno, preudala. Odao se alkoholu pa je spavao po podrumima i napuštenim zgradama - kaže Begović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online