Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.05.2014.
11:03
Beta A

U Srpskoj prioritet čišćenje i dezinsekcija

Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Banjaluka, koja je održana u nedelju ujutru, istaknuto je da na ugroženim područjima grada prioritetno treba raditi na čišćenje prostora i objekata, i dezinsekciji.

Doboj pod vodom
 

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, koji je i komandant Štaba, rekao je da će cisterne za crpljenje vode prioritetno biti upućene u Priječane i u Česmu i da se danas svi objekti na tim lokacija moraju da se izvuku iz vode.

S obzirom na to da se u gradu više ne mogu nabaviti dovoljne količine alata i pribora potrebnih za čišćenje, Gavranović je apelovao da građani i privredni subjekti pomognu u aktivnostima čišćenja, tako što će staviti Štabu na raspolaganje opremu i sanitetska sredstva za čišćenje kojom raspolažu kako bi odmah bili upućeni na ugrožena područja.

Dvoje nestalo u Slavoniji

Stanje na poplavama pogođenim područjima u Slavoniji i dalje je kritično, evakuacije građana traju, a, prema nezvaničnim informacijama, dve osobe se vode kao nestale.

Štab je zahvalio volonterima koji su u velikom broju učestvovali u akcijima pomoći za ugroženo stanovništvo i akcijama čišćenja poplavom zahvaćenih područja.

Štab moli sve volontere koji će se danas i narednih dana priključiti akciji čišćenja da sa sobom ponesu lopate, metle, zaštitne rukavice, pribor i sredstva za čišćenje i drugu opremu koja moža poslužiti za sanaciju stanja na terenu, imajući u vidu da je Štab već do sada sa tržišta u gradu povukao sve raspoložive količine.

Svi volonteri mogu da se prijave Štabu za vanredne situacije koji neprestano radi u zgradi Gradske uprave, gde će biti evidentirani i upućeni timovima zaduženim za sanaciju terena na ugroženim područjima. Kontakt telefoni su 051/ 244-582, 244-443, 212-500 i 121.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Slobodan Stanić posetiće Doboj, da bi se utvrdilo stanje u ovom gradu i obavile neophodne pripreme za aktivnosti koje treba da spreče izbijanje bilo kakve epidemije.

Reka Sava na području Gradiške raste, kod Srpca stagnira, a prema Rači opada, pokazuju današnji podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Situacija u Maglaju je jutros puno bolja, a građani su izašli na ulice i čiste otpad, granje i mulj. Na Podromaniji kod Sokoca poljoprivredno zemljište je i dalje potopljeno zbog izlivanja bujičnih potoka i aktiviranja podzemnih voda, a vode ima i u podrumima nekoliko kuća, kao i oko privrednih objekata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.05.2014. 18:45
https://www.youtube.com/watch?v=aTvECQfh_XU
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online