Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 11.08.2014.
22:43
Beta A

Šta za BiH znači Erdoganova pobeda?

Visoki zvaničnici u Bosni i Hercegovini različito gledaju na pobedu Redžepa Tajipa Erdogana na predsedničkim izborima u Turskoj, kao i na njegov odnos prema BiH.

Podeljena mišljenja političara u BiH: Tajip Erdogan, novi predsednik Turske
 

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić smatra da posle pobede Erdogan neće menjati ništa u svojoj politici i da će prema BiH nastaviti da vodi politiku kakvu je vodio dok je bio turski premijer.

Izetbegović: Pobeda svih muslimana

Za razliku od njega, Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović smatra da je pobeda Redžepa Tajipa Erdogana na predsedničkim izborima u Turskoj "pobeda svih muslimana na svetu".

Kako su javili sarajevski mediji, Izetbegović se u subotu iz Visokog, gde se održavala promocija Erdoganove knjige, direktno uključio video-linkom u završni Erdoganov predizborni skup, nazvavši ovog turskog političara "našim vođom".

Izetbegović je, navodi se dalje, tada poručio da očekuje od turskog naroda da Erdoganu pokloni najmanje dva mandata i tako mu se oduži "za sve što je učinio za oživljavanje i jačanje turske države, kao i za sve Muslimane, a najpre za Bošnjake u BiH".

"Vratili ste ponos, dignitet islamskom narodu. Zato ovde u Visokom svi stojimo pred tobom iz poštovanja prema prvorazrednom muslimanskom lideru. Zato visoko dignite zastave za našeg lidera, za našeg predsednika Tajipa Erdogana. On nosi našu zastavu, on nosi naš ponos, on nosi zastavu koju je nosio pokojni Alija Izetbegović u krvavom bosanskohercegovačkom ratu", rekao je Bakir Izetbegović.

Prema njegovim rečima, pobeda Erdogana predstavlja "pobedu milijardu Muslimana od Kaira do BiH".

Dodik: Poziv da se Turska upliće u dešavanja u BiH

Kako su preneli banjalučki mediji, predsednik RS Milorad Dodik ocenio je da Izetbegovićeva podrška Erdoganu predstavlja prizivanje da se Turska upliće u dešavanja u BiH i da vlada ovim prostorima.

Komentarišući to što je Izetbegović nazvao Erdogana "našim vođom", Dodik je kazao da to pokazuje potrebu da muslimanski svet ima svog lidera i da ima svoju centralu.

"On (Izetbegović) to vidi, naravno, u Turskoj i u Erdoganu i u tom pogledu apsolutno nama koji živimo ovde takvom izjavom o njegovom vođi poručuje: Evo morate da sačekate još dok bude izabran, pa ćemo se obračunati sa vama", rekao je Dodik.

Iz opozicionih stranaka u RS, međutim, poručuju da je Izetbegovićeva ogromna podrška Erdoganu deo predizborne kampanje s obzirom na to da se Izetbegović ponovo kandidovao za člana Predsedništva BiH.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.08.2014. 23:23
Ovo je samo jedan od mnogih primera kakve su i kako se ponasaju psihicki poremecene bede poturice bez obzira gde žive: U pogromima nad Kurdima učestvuje na hiljade Turaka. Na primer, tokom pogroma Kurda u Čanakali u novembru 2009. godine ( 617 mrtvih i stotine povredjenih Kurda ) učestvovalo je oko 2.500 Turaka, pri čemu u akcijama učestvuju i Turkinje. Primećeno je da su posebnu veliku aktivnost u pogromima i linčovanju Kurda uzeli poturčenjaci sa Balkana i sa Kavkaza, koji su se naselili u kućama iseljenih Jevreja, Jermena i Roma.
Utorak 12.08.2014. 01:58
Nemojte ove kuchke koji se ovde javljaju nazivati turcima ili muslimanima. To je za njih kompliment. Ipak su oni samo POTURICE. Za njih ni oni pravi muslimani nemaju dobro misljenje. Priznaju ih kao svoje, ali su svesni da su to ljudi bez casti. Primili su islam ne iz vere u Alaha, vec da bi sacuvali dupe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online