Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
31
Ponedeljak 23.06.2014.
11:37 >> 11:47h
Srna A

"Antisrpski duh proglašava 'mladobosance' teroristima"

Jedan od vodećih bošnjačkih intelektualaca Muhamed Filipović izjavio je da se već godinama u Sarajevu i Federaciji BiH može osetiti antisrpski duh, koji pokušava da napravi reviziju istorije i da Gavrila Principa i pripadnike "Mlade Bosne", među kojima je bio i veliki broj bosanskih muslimana, proglasi teroristima.

Gavrilo Princip zaslužuje spomenik u Sarajevu, smatra jedan od vodećih bošnjačkih intelektualaca Muhamed Filipović
 

Muhamed Filipović je naveo da je Principov pucanj u austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda predstavljao politički čin, koji po ničemu ne može da se nazove terorizmom.

Filipović je za "Pres Republika Srpska" rekao da se zgražava pokušajima pojedinaca iz bošnjačkog političkog i kulturnog života da propalu austrougarsku imperiju, koja je predstavljala surovog okupatora na ovim prostorima, predstave kao navodne prijatelje Bošnjaka i BiH.

-Austrougarska okupacija BiH je bila krvava i sa brojnim i teškim represalijama nad stanovništvom. Principa i `mladobosance` teroristima jedino mogu da nazivaju oni koji se ulaguju Austriji iz nekih prizemnih razloga ili oni koji imaju antisrpska osećanja, naglasio je Filipović i dodao da su se pripadnici "Mlade Bosne", koji su organizovali atentat na Ferdinanda, borili za ujedinjenje svih slovenskih naroda na ovim prostorima i oslobođenje od Austrougarske.

Filipović ističe da nema smisla to što pojedinci danas pokušavaju da događaje od pre jednog veka sude prema nekim modernim kriterijumima. On je naveo da je Princip zaslužio spomenik u Sarajevu i da ne razume potrebu bilo koga da abolira svoje okupatore.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.06.2014. 11:43
Ta fundamentalisticka konvertitska bagra i olos nek ide za irak i nek se zrtvuju........ajdeeeeeee braca vam ginu pomogniteee....
Ponedeljak 23.06.2014. 11:50
Uvek će istina naživeti laž a narodi koi ne poštuju svoju istorisku istinu teško da imaju dobru budućnost.
Ponedeljak 23.06.2014. 12:01
Овај интелектуалац интересантног муслиманског презимена тврди да су муслимани у Босни(новокомпоновано Бошњаци) постали од Патарена или ти Богумила које је Стефан Немања протерао из Србије након Сабора код Петрове цркве у Дежеви. Богу мили Богу драги. Тако некако.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online