Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 25.04.2014.
17:14
Srna A

Identifikovano oko 100 žrtava iz Tomašice

U procesu identifikacije žrtava pronađenih u grobnici Tomašica kod Prijedora do sada je identifikovano oko 100 kompletnih posmrtnih ostataka, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U grobnici Tomašica identifikovano je oko 100 kompletnih posmrtnih ostataka
 

U ovoj grobnici pronađeno je 275 kompletnih i 120 nekompletnih posmrtnih ostataka, na čijoj se identifikaciji intenzivno radi.

Brzina procesa identifikacije neko vreme je bila limitirana zbog broja DNK-a nalaza žrtava, a aktivnosti na identifikaciji u poslednje vreme su intenzivirane.

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH dao je odgovarajuća uputstva, odnosno naredbe svim učesnicima u postupku konačne identifikacije žrtava, da se proces identifikacije završi do kraja juna.

Tužilaštvo BiH očekuje da udruženja građana sa područja opštine Prijedor i članovi porodica žrtava pruže pomoć nadležnim organima u procesu identifikacije, kako bi on bio obavljen u datom roku i omogućeno da sahrana žrtava bude obavljena planiranog datuma, 20. jula.

Uporedo sa procesom identifikacije, tim tužilaca i ovlaštena službena lica zajedno sa policijskim agencijama intenzivno vrše uzimanje izjava od svedoka i porodica žrtava, te preduzimaju druge istražne radnje s ciljem procesuiranja odgovornih za zločin čije su žrtve pronađene u Tomašici.

Tužilaštvo BiH je još jednom pozvalo institucije vlasti i međunarodnu zajednicu da podrže proces traženja i identifikacije nestalih lica u BiH.

U BiH se još traga za oko 7.000 nestalih.

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 17:17
Za grobnicu u Sarajevu jos uvek nema para ...
Petak 25.04.2014. 17:27
Posledica kobna od osvajaca osmajliskih i crtaca linija vatikanskih, pre su bili svi isti-otkad ih podelise i napravise od jednog organizma vise njih-kriva je filozofija islamsko-katolicka il obrnuto katolicko-islamska koja na balkanu nikada nije postojala..........zrtva ljudska je uvek bila i ostala matematicki receno bezvredna......nemci poubijase milione jevreja a na kraju oni opstadose....u suprutnom nemacka je trebala biti kompletno izbrisana..........to podrazumeva da bilo koliko osvajaci poubiju-ako se ne satre do poslednjeg uvek se nastavlja loza- u ovom slucaju nepotrebna i kobna za podrucije balkana........balkan stara vjera pre islama i katolika-zato mars sa balkana vi koji delite
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online