Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 15.03.2014.
15:03
Beta A

Ešdaun: Rusija želi samostalnu Srpsku

Zastupnik u britanskom Domu lordova Pedi Ešdaun rekao je na raspravi u tom domu, gde se govorilo i o Bosni i Hercegovini (BiH), da se Rusija direktno meša u domaće stvari BiH.

Ljute ga Rusi: Pedi Ešdaun
 

Ešdaun je ocenio da se Rusija meša "na način koji jedino može uticati na podsticanje secesionističkih tendencija bosanskih Srba", piše sarajevski Dnevni avaz.

Pročitajte još:

* "Putine, priznaj Kosovo i daćemo ti Krim"

* "SAD vide da je Krim izgubljen"

* Dodik: Ako postane nepodnošljivo, Srpska ima pravo na nezavisnost!

* Dodik: Ljudi, ne nasedajte na provokacije

"S obzirom na krhkost BiH, njenu istoriju, zar to nije pokušaj da se BiH uvuče u širu ukrajinsku krizu, što bi bio čin strašne neodgovornosti. Šta će vlada Velike Britanije uraditi da ohrabri EU da preduzme snažnije korake u vezi s ovim?", pitao je Ešdaun ministarku spoljnih poslova Sajidu Varsi, tokom rasprave u Domu
lordova.

Ešdaun je postavio pitanje šta će Velika Britanija, kao i Evropska unija, uraditi u vezi sa tim problemom. Varsi je odgovorila da deo britanskih diplomatskih napora ide u pravcu da se spreči eventualno dalje širenje ukrajinske krize.

"Postoje istinske zabrinutosti iz poređenja koja Rusija izvlači iz područja koja su sporna i situacije na Krimu. Smatram da Evropa mora nastaviti s naporima da se reše otvorena pitanja na Balkanu i ne sme da dopusti da se ta dva pitanja mešaju", rekla je je Varsi.

Kako piše sarajevski dnevnik, Ešdaun naredne sedmice dolazi u posetu BiH, u okviru sastanka delegacija Parlamentarne skupštine NATO-a i Parlamenta BiH.

Reč je o Rose-Roth programu u okviru kojeg se svake dve godine održavaju skupovi u državama koje nisu članice NATO, a na kojima se razgovara o bezbednosnim i drugim izazovima u svetu.

POVEZANE VESTI

Subota 15.03.2014. 15:10
Tražili ste, gledajte. Ako moze Kosmet moze i R. Srpska
Subota 15.03.2014. 15:40
A ćutite SMRADOVI jedni! Nije vam nikad smetalo kada se Austrougarska i Turska i svako drugi miješao. E pa ima da se miješa i Rusija, i Kina i svako onda, i po pitanju Kosova, i po pitanju Krima i po pitanju Bosne i Hercegovine. Uvijek vam je oči bola Rusija na Balkanu pa ste zato skuvali čorbu zvanu Berlinski kongres 1878., i sve krvave čorbe kasnije do 1999. I danas istu politiku vodite. Sve da sačuvate vaš vašljivi monopol. Išćerao bih vas za sva vremena s ovih prostora, o gamadi sa Zapada! Da više nikad ne možete da prikvirite ovdje ni diplomatski. ČELIČNI ZID SRBA treba ZA BRITANIJU I NJEN MI6.
Subota 15.03.2014. 15:28
`Беш човека који се зове Педи...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online