Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 28.11.2013.
06:38
Srna A

Dodik: Srpska je državno pitanje Srbije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Srbija mora da razume da je Srpska njeno državno pitanje, u nacionalnom smislu, jer u njoj živi 1,3 miliona Srba, kao i da to mora da stavi među svoje najveće prioritete.

U odličnim odnosima: Predsednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Tomislav Nikolić
 

"Srbija i Srpska sasvim normalno funkcionišu, bez zastoja, bez ikakvih zadnjih namera. Srbija i Srpska su integrisane u mnogim oblastima - studenti iz Srpske u Srbiji više ne studiraju kao stranci, pacijenti ne plaćaju četiri puta veće cene lečenja...", istakao je Dodik.


Dodik je gostujući na Televiziji "OSM" demantovao pojedine tvrdnje da postoji sukob s vlastima u Srbiji, podsetivši da se redovno sastaje s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, pa čak i privatno.
 

"Podle namere Turske"

Govoreći o namerama Turske na Balkanu, predsednik Srpske ocenjuje da su one podle, te da Turska u BiH podržava samo jednu stranu - Bošnjake muslimane i da to i ne krije.

Dodik je naglasio da je raniju vlast u Srbiji, na čelu sa Borisom Tadićem, upozoravao da je naivna u politici prema Turskoj.

"Oni su čak sa Turskom, čija je ekonomija moćnija, potpisali sporazum o slobodnoj trgovini", podsetio je predsednik Srpske.

"Postoji dogovor sa Vučićem da zajedno otvorimo na Palama fiskulturnu salu Osnovne škole `Srbija`, kao zajednički projekat", najavio je Dodik.


Prema njegovom mišljenju, Vučić na najbolji mogući način predstavlja Srbiju i bori se da reši postojeće probleme.


"On je veoma odgovoran političar i nije mala duša i sujeta kakvi su ovi iz opozicije u Republici Srpskoj, koji pokušavaju da sve personalizuju. Vučić iz perioda kad je bio opozicija i sada kada je u vlasti - to su dve različite priče", naglasio je Dodik.


Kada je reč o Kosovu, predsednik Dodik je ponovio da Srpska neće da dozvoli da BiH prizna samoproglašenu nezavisnost te pokrajine, iako je u tom smislu bilo ogromnih pritisaka, pa čak i pretnji.


"Kosovo je za nas i dalje sastavni deo Srbije i živa je rezolucija UN 1244, koja garantuje teritorijalni integritet. Odluka o Kosovu je na organima Srbije i mi to podržavamo", napomenuo je Dodik.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.11.2013. 08:00
Будете ли се ви браћо Срби ослањали на Србију,црно вам се пише.Србија је уништила све српске земље(Космет,Република Српска Крајина).
Četvrtak 28.11.2013. 09:18
Republika Srpska treba da posvoji Srbiju, a Toma da ide na časove državništva kod Doda. ;)
Četvrtak 28.11.2013. 06:55
cuvaj se mile prvog i crvotocnog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online