Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 17.10.2013.
15:02
Beta A

HR mediji: Nikolić bio neraspoložen, nimalo domaćinski

I za hrvatske medije, jedna od glavnih tema je poseta njihovog predsednika Iva Josipovića Srbiji, s tim što različito ocenjuju ovaj susret - od "Nikolića koji je bio vidno neraspoložen" do "Josipovićeve podrške Nikolića".

"Nikolić se džabe nadao nerealnom povlačenju tužbe za genocid"
 

Zagrebački Večernji list u izveštaju pod naslovom "Nikolić-Josipović: Odnosi ostali hladni" ističe izjavu predsednika Srbije da "dobri prijatelji svađu oko međe ne rešavaju na sudu". Rat i agresija na Hrvatsku postali su tako samo svađa zbog međe između dobrih prijatelja, naglašava list. U tekstu se navodi da je Nikolić posle tročasovnog susreta delegacija dve države bio "vidno loše raspoložen, nimalo domaćinski nakon dugoočekivane posete iz Zagreba", kao i da je u izjavi posebno naglasio "da tužba za genocid nije povučena" iako se, ističe list, "takav korak Hrvatske i nije mogao očekivati".

Riječki Novi list, međutim, ocenjuje da poseta Ive Josipovića Beograda znači otopljavanje odnosa Hrvatske i Srbije. U tekstu pod naslovom "Josipović podržao Nikolića", ističe se da oba predsednika žele bolju saradnju.

Zagrebački Jutarnji list ocenjuje da Josipovićeva poseta doprinosi razbijanju loše atmosfere i pokazuje da Hrvatska nije odustala od uloge članice EU koja mora da pomogne preostalim zemljama jugoistočne Evrope. Ipak, dodaje se, potpuno je jasno da Josipovićev put u susednu Srbiju nije mogao da rezultira nikakvim konkretnim učincima.

"Hrvatska nije mogla da povuče tužbu za genocid - čemu se Srbija uzaludno i neobično naivno nadala - kako iz etičkih razloga, tako i zbog činjenice da bi povlačenje tužbe za genocid, skupa s insistiranjem (Zorana) Milanovića na postavljanju ćiriličnih natpisa u Vukovaru, predstavljalo političko samoubistvo za našu vladajuću koaliciju", naglašava se u komentaru.

Uz to se podseća da Srbija nije rešila čitav niz pitanja, važnih za trajniju normalizaciju odnosa s Hrvatskom, među njima pitanje nestalih, ali i dodaje da je "vrlo teško reći s kim bi u Srbiji Milanovićeva vlada mogla da pregovara". List ocenjuje da je "sadašnja srpska administracija bitno nepolitička" i da se "radi o grupi ljudi čiji su politički stavovi krajnje netransparentni, čija je politička i lična prošlost prilično mračna, i o čijem je legitimitetu, na žalost, teško govoriti".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.10.2013. 20:32
Nije ga ljubio tri puta a ni oterao u tri puta. Toma tunjava diploma.
Četvrtak 17.10.2013. 15:53
"Nikolić se džabe nadao nerealnom povlačenju tužbe za genocid" ha da nije zalosno bilo bi smesno.ndh dzava koja je kriva sa ubistvo milion srba u drugom svetskom ratu. narod(krvatski) koji je totalno izmenjao demografsku sliku na 70% teritorije u zadnjih 100 godina. KRVATSKA drzava koja je nastala na genocidu nad srbima umesto da odgovara za genocid tuzi za genocid! eh tako nam je to kada nam drzavu vode jugosloveni i krvati a ne srbi ! i najvaznije krvatska uloga je da srbija kao drzava i srbi kao narod nestanu sa svetske scene i njeno preuzimanje kako teritorije tako i stanovnistva,naravno po poznatom receptu 30% preseliti 30% pobiti i 30% prekrstiti posle 3 generacija nema vise srba!
Petak 18.10.2013. 08:05
Toma - Žalosna sova...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online