Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 28.06.2013.
19:03
Beta A

Nikolić i Jahjaga kod Josipovića na doručku

Hrvatski predsednik Ivo Josipović prirediće u ponedeljak, 1. jula radni doručak za sve predsednike iz regiona s porukom da će i posle ulaska u EU Hrvatska nastaviti da podržava sve susede na njihovom putu prema EU, saopšteno je danas u Zagrebu.

Slavljenički doručak za predsednike iz regiona. Ivo Josipović
 

Neformalni susret zajednički su inicirali predsednici Hrvatske i Slovenije, a cilj mu je da se u budućnosti, kroz takve susrete, lakše rešavaju otvorena pitanja unutar regiona i da se Evropskoj uniji pokaže da u regionu postoji volja za političkim dogovorima, rekli su novinarima u kabinetu hrvatskog predsedika. Takođe je naglašeno da Slovenija i Hrvatska žele da budu promoteri daljeg proširenja EU, što snažno i zagovaraju.

Tema radnog doručka za predsednike koji će dan ranije biti i na svečanosti povodom ulaska Hrvatske u EU, biće saradnja u regionu i nastavak procesa proširenja posle ulaska Hrvatske u EU. Među učesnicima tog neformalnog sastanka su i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

U kabinetu hrvatskog predsednika novinarima je rečeno da je ideja o neformalnim susretima predsednika regiona autohtona ideja Hrvatske i Slovenije, koju su podržali svi predsednici država iz regiona, kao i pojedine države članice EU poput Nemačke, Francuske i Velike Britanije.

Radni doručak u Zagrebu biće prvi, pripremni susret šefova država, gde će biti izneti i predlozi svih šefova država o temama za naredne sastanke koje neće biti samo političke. Susreti bi trebalo da se održavaju najmanje jednom godišnje. Za idući sastanak u Sloveniji, planirano je učesće i nekog od najviših zvaničika EU.

Uz Josipovića i predsednika Slovenije Boruta Pahora, na radnom doručku u ponedeljak se očekuju predsednici Srbije, Kosova, Crne Gore, Makedonije, Albanije i tri člana Predsedništva BiH.

POVEZANE VESTI

Petak 28.06.2013. 21:19
Iskreno se nadam da je protokol od Josipovića uredio da ovo dvoje sjede zajedno na doručku, na ponos " vojvodi " !
Petak 28.06.2013. 20:41
...kakva evrposka unija takvi joj i clanovi, svi su za NATO a NATO je otac zlocina, pogotovo zlocin nad srbski narod...ucesce Tome Nikolica na proslavu zlocinackoj vladi NDH osudjujem.
Petak 28.06.2013. 21:43
Nikolicu Smradu izdao si Kuma sad si Srbiju izdao!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online