Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 29.05.2013.
04:50
Z. M. A

Bosna je zemlja apsurda

Bosna i Hercegovina je neefikasna država, rekla je za "Vesti" premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, tokom boravka u Beču.

- BiH vam je zemlja apsurda koja stalno pokazuje nedostatak kapaciteta da funkcioniše - podvukla je ona.


Prema njenim rečima BiH, na primer, nije u stanju da donese ili utvrdi zakon o jedinstvenom matičnom broju svojih građana.

- Šta je normalnije nego da se postigne politički dogovor i reši pitanje matičnog broja. To je nešto iz čega proističu sva vaša prava kao građanina - rekla je Cvijanovićeva, ukazavši da godinama nije bilo moguće postići ni dogovor oko raspodele sredstava za dizel za poljoprivredne proizvođače, pa je vlada RS morala sama da interveniše.
 

Željka Cvijanović kaže da će svaki put kada BiH ne bude mogla da zadovolji potrebe građana RS njena vlada donositi mere.

- Ne možete ostaviti građane na milost i nemilost neefikasnim institucijama koje su na BiH nivou, čekajući beskonačno da donesu odluke koje su isključivo praktičnog, a ne političkog karaktera - objasnila je Cvijanovićeva.

Osvrnuvši se na Briselski sporazum Beograda i Prištine, premijer RS je rekla da se radi o "prilično komplikovanoj priči" za koju se još ne zna da li predstavlja početak ili završetak nekog procesa.

- Želim da verujem da će svaka odluka bilo koje vlasti u Srbiji biti u funkciji građana i za njihovu dobrobit - rekla je ona, ocenivši da je moguće da će ovaj sporazum otvoriti neku novu dimenziju u RS i celom regionu.
 

Prirodna saradnja


Željka Cvijanović kaže da je saradnja Srbije i Republike Srpske prirodna i da bilo kakva promena na vlasti ne može da je ugrozi.


- Desilo se da, zbog činjenice da je Srbija suočena sa nekim važnim odlukama, kasne rokovi koje smo imali za održavanje zajedničke sednice dve vlade i Veća za praćenje sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama. Sastanak neće biti održan krajem meseca, ali će u svakom slučaju biti organizovan uskoro. Razmatraće se sve ono što je u međuvremenu preduzeto na realizaciji zajedničkog projekta Podrinje - nagovestila je Željka Cvijanović. 

POVEZANE VESTI

Sreda 29.05.2013. 09:47
NEZAVISNA REPUBLIKA SRPSKA !
Sreda 29.05.2013. 08:25
Зато треба да престане да постоји.Вештачка држава као "рогови у џаку".
Sreda 29.05.2013. 09:02
Никоме у свету није јасно -ШТА ЈЕ ДАНАС БИХ?Што је најгоре,нико и не нуди нека решења да се агонија,ове не природне творевине,једном прекине и њени грађани напокон почну живети као сав нормалан свет!Оваква каква јест,само служи за исмијавање,типа били једном Суљо и Мујо! РС неће још дуго бити у БиХ,и то је истина која многима (ван и унутар БиХ!) не одговара
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online