Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 26.05.2013.
00:41
Srna A

Branio se Blažo i zadavio medveda

Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka udavio je mečku koja ga je napala kod ovaca, i pritom dobio povrede, ali nije u životnoj opasnosti. Mečka je Grkovića napala u petak oko 17:00 časova dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak.

Foto: Ilustracija
 

U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povređena. Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči u kratkom razgovoru za Srnu je potvrdio da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se desilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvesna borba "prsa u prsa".

Ovo je heroj: Blažo Grković

Dok je sedeo kod ovaca velika mečka utrčala je u stado, pa pošla prema Grkoviću koji je u tom trenutku pri sebi imao samo malu sekiru. Ovaj hrabri čovek koji je u opštini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac sa medvedom koji mu je izbio sekiru iz ruku, ali ga je Blažo uspeo savladati, ni sam ne znajući kako.

"U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila u medvedovim rukama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao", kaže Blažo.

Njegova supruga Mira posle posete mužu Srni je potvrdila da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomera.

"Sve će biti dobro, važno je da je Blažo živ, a rane će zarasti", kaže Mira i dodaje u šali da je znala da joj je muž hrabar, ali ne i da je snažniji i od medveda. Ona ističe da se po garderobi koju je imao na sebi može zaključiti da je borba bila strašna.

"Sva Blažova roba bila je krvava, a na njoj su se nalazili komadi mesa", precizira Mira.

Nakon što je rukama udavio mečku, Blažo je uspio da nazove svoga šuraka Božidara Eleza, koji je pozvao hitnu pomoć.

Grkovići kažu da je mečka prethodnog dana ušla u selo i iz tora odnela jagnje i ovcu.

Gačani, nakon što su se uverili da je Blažo dobro u šali kažu da će svi medvedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju bezbednost.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.05.2013. 12:23
OVO MOZE SAMO SRBIN!
Nedelja 26.05.2013. 12:09
Svaka cast ljudino! Stari zavet ima Samsona a mi Blaza, ko poznaje medvede zna da se vrlo malo ljudi izvuklo zivo iz njihovih sapa, samo je jedan uspeo da ga ubije. Cuvaj se samo udruzenja za zastitu zivotinja, mogu te tuziti
Utorak 28.05.2013. 10:00
Opet ubiše Srbina.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online