Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 03.05.2013.
13:33 >> 14:13h
Beta A

Dobrovoljačka: Majke vojnika JNA plakale, Zelene beretke im pevale himnu "Bosna, Bosna"

Predstavnici Pododbora Vlade Republike Srpske (RS) za obeležavanje istorijskih događaja danas su u Sarajevu obeležili 21. godišnjicu od ubistva pripadnika JNA u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, paljenjem sveća i polaganjem cveća.

Poginula 42 vojnika u Dobrovoljačkoj ulici, 42 majke u suzama
 

Procenjuje se da je oko 100 ljudi iz Republike Srpske prisustvovalo ovom događaju na koji su organizovano doputovali u Sarajevo sa tri autobusa. Dok je delegacija iz RS polagala cveće, pripadnici Zelenih beretki i građani s druge strane Miljacke razvili su dve zastave s ljiljanima i zapevali nekadašnju himnu "Jedna si jedina naša domovina, Bosna i Hercegovina".

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić kazao je "ovo dan koji ima poseban značaj za RS, kako se zločin koji se desio 2. maja ne bi zaboravio".

Đokić je izrazio žaljenje što delegacija iz RS mora doći pod jakom policijskom pratnjom i dodao da "Sarajevo nije smoglo snage da se suoči s tim da je počinjen zločin".

Među članovima delegacije bila su i dva pripadnika JNA koji su tog dana bili u koloni. Jedan od njih je ranjen, a drugi je bio zarobljen.

Pola sata ranije, u 10 sati, bivši pripadnici organizacije "Zelene beretke" su u Dobrovoljačkoj ulici položili cveće za poginule Sarajlije i pripadnike Armije BiH i razišli se. Predsednik organizacije "Zelene beretke" Stari grad u Sarajevu, Vahid Alić, ocenio je da su "2. i 3. maj najznačajniji za opstanak BiH".

Jake policijske snage prisutne su od jutros u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici kako bi obezbedili da oba skupa prođu bez incidenata.

POVEZANE VESTI

Petak 03.05.2013. 13:59
Недужне, голобраде и ненаоружане младиће жртвовале су комуњаре, шта су друго могли очекивати од усташке сарајевске багре?Требало је времена и много изгубљених невиних српских жртава да се Срби освесте!
Petak 03.05.2013. 14:19
Dan odbrane grada! Kako to gordo zvuči.. Zna li neko za primjer "odbrane" u istoriji koja nije odnjela život ni jednog jedinog "branioca", a "napadač" nije ispalio ni jedan jedini metak!? Bošnjačku istoriju kao da Magnus & Bunker pišu
Petak 03.05.2013. 14:51
Сарајевске санџаклије су одувек били "културан и фин" свет,зато ме и не чуде њихови данашњи (а и они од пре!) поступци!То се зове "напредна цивилизација",када под заштитом кордона полиције идеш положити цвеће и венце!?Свака им "част"!А они безбедно иду и раде,то што раде,по Сребреници иако сви знају за њихове манипулације!И по томе се види ко је дивљак а ко цивилизован ЧОВЕК!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online