Petak 03.05.2013.
13:33 >> 14:13h
Beta

Dobrovoljačka: Majke vojnika JNA plakale, Zelene beretke im pevale himnu "Bosna, Bosna"

Poginula 42 vojnika u Dobrovoljačkoj ulici, 42 majke u suzama
 

Procenjuje se da je oko 100 ljudi iz Republike Srpske prisustvovalo ovom događaju na koji su organizovano doputovali u Sarajevo sa tri autobusa. Dok je delegacija iz RS polagala cveće, pripadnici Zelenih beretki i građani s druge strane Miljacke razvili su dve zastave s ljiljanima i zapevali nekadašnju himnu "Jedna si jedina naša domovina, Bosna i Hercegovina".

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić kazao je "ovo dan koji ima poseban značaj za RS, kako se zločin koji se desio 2. maja ne bi zaboravio".

Đokić je izrazio žaljenje što delegacija iz RS mora doći pod jakom policijskom pratnjom i dodao da "Sarajevo nije smoglo snage da se suoči s tim da je počinjen zločin".

Među članovima delegacije bila su i dva pripadnika JNA koji su tog dana bili u koloni. Jedan od njih je ranjen, a drugi je bio zarobljen.

Pola sata ranije, u 10 sati, bivši pripadnici organizacije "Zelene beretke" su u Dobrovoljačkoj ulici položili cveće za poginule Sarajlije i pripadnike Armije BiH i razišli se. Predsednik organizacije "Zelene beretke" Stari grad u Sarajevu, Vahid Alić, ocenio je da su "2. i 3. maj najznačajniji za opstanak BiH".

Jake policijske snage prisutne su od jutros u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici kako bi obezbedili da oba skupa prođu bez incidenata.

2024 © - Vesti online