Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
16:07
Beta A

Region zavejan

U većem delu regiona i Evrope nekoliko osoba je umrlo od hladnoće, a sneg koji pada od subote izazvao je kolapse u saobraćaju i snabdevanju strujom.

Foto: Arhiva
 

Crna Gora trpi udar mećave

Nevreme koje je zahvatilo Crnu Goru donelo je snežne padavine i jak olujni vetar, koji su prouzrokovali nagli pad temperature, posebno na severu te države, pa je tako na Žabljaku u devet sati izmereno minus 12 stepeni. Sneg i poledica prouzrokovali su problem u saobraćaju, posebno na severu Crne Gore, zbog čega je iz Auto-moto saveza savetovano vozačima da izbegavaju putovanja.

Kakva je situacija u Srbiji pročitajte ovde

Put Šavnik-Žabljak zatvoren je za saobraćaj svih vrsta vozila, zbog mećave i jakih udara vetra. Magistralni put Podgorica-Ribarevine zatvoren je za saobraćanje šlepera i kamiona sa prikolicom.

BiH očekuje još veći pad temperature

U skoro svim delovima Bosne i Hercegovine sneg od jutros pada slabijim intezitetom, ali zbog velikih padavina tokom jučerašnjeg dana i protekle noći snežni pokrivač negde, poput Bjelašnice, iznosi i 78 centimetara. Na Kupresu je visina snega 50 centimetara, na Čemernu 47, u Bihaću 38, u Sarajevu 20 sentimetara, a u Banjaluci osam.

Meteorolozi su najavili da će u BiH i danas biti hladno, sa temperaturom ispod nule, ali da na severozapadu i jugozapadu zemlje neće biti padavina. Očekuje se nagli pad temperature tokom noći sa nedelje na ponedeljak, 9. i 10. decembra, kada bi temperature mogla da padne i do minus 15 stepeni, a na planinama do minus 20 stepeni.

Sneg je izazvao problem u snabdevanju strujom, pa je dobar deo seoskih područja u Gacku i Nevesinju ostao bez struje.

Najniža temperatura vazduha izmerena jutros je minus 18 stepeni na Bjelašnici, a u Sarajevu i Banjaluci minus sedam, odnosno minus tri stepena Celzijusa. Na graničnom prijelazu Bosne i Hercegovine s Hrvatskom Izačić je zabranjen saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i za šlepere.

Slovenija bez padavina, i dalje haos na putevima

U Sloveniji su snežne padavine prestale danas i sija sunce, ali nakon jučerašnjeg haosa na putevima saobraćajna policija upozorava vozače na opreznu vožnju zbog ekipa koje čiste saobraćajnice od snega i posipaju ih solju.

 

Saobraćajni kolaps u Hrvatskoj

U većem delu Hrvatske sneg je prestao da pada, ali su jutros u zemlji izmerene veoma niske temperature koje će se, prema prognozama, zadržati sve do idućeg vikenda. Hrvatska radiotelevizija javila je da su od napora tokom čišćenja snega umrle tri starije osobe u Osijeku i Valpovu u Slavoniji, i jedna prilikom čišćenja snega u Pitomači u Virovitičko-podravskoj županiji. Najhladnije je jutros bilo na Zavižanu na Velebitu gde je izmerene -14 stepeni, u Karlovcu i Ogulinu -11, a na zagrebačkom Sljemenu -10 stepeni.

U glavnom gradu Hrvatske velike količine snega izazvale su juče pravi saobraćajni kolaps. Zagrebački vatrogasci su intervenisali više od 20 puta uklanjajući srušena stabla i grane sa saobraćajnika.

Makedonija uglavnom prohodna

Na svim magistralnim i regionalnim putevima u Makedoniji saobraćaj se odvija u težim uslovima zbog vlažnih kolovoza. Sneg ima na putevima u zapadnoj i jugozapadnoj Makedoniji. Iz auto-moto saveza navode da su svi putevi prohodni i da nema većih zastoja ali da sneg pada na putu prema Gostivaru, Strugi a najviše prema Kičevu gde lokalni mediji javljaju da je saobraćaj u zastoju zbog nerasčišćenog kolovoza.

U Skoplju sneg je počeo da pada jutros ali nema zastoja u saobraćaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online