Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 17.11.2012.
12:43
Večernje novosti A

Dodik: Incko je lažov i manipulator!

Klevetama i neistinitim ocenama o stanju u BiH pred Savetom bezbednosti UN, u kojima je tendenciozno i bez imalo skrupula optužio Srpsku za sve probleme u zemlji, visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je potvrdio da je veliki manipulator i podmetač laži, odgovor je predsednika RS Milorada Dodika.

Dodik: Incko je manipulator i podmetač laži, koji svesno zamenjuje teze o stanju u zemlji i održava stereotipnu sliku kako je Srpska krivac za sve
 

- Incko je manipulator koji svesno zamenjuje teze o stanju u zemlji i održava stereotipnu sliku kako je Srpska krivac za sve, a cilj je da prikrije svoje nezakonite i neustavne odluke - istakao je Dodik.

Predsednik RS je naglasio da su Incko i svi njegovi prethodnici, koristeći političku moć i bonska ovlašćenja, godinama rušili “Dejton” i svesno stvarali krizu u zemlji, a celo vreme za to optuživali Srpsku.

- Srpska čvrsto brani slovo “Dejtona” i zato nas Incko stalno napada. Želi da amnestira sebe i svoju kancelariju od bilo kakve odgovornosti za sve loše što su uradili u zemlji. Sada je stvarno preterao i Savetu bezbednosti je podvalio prave

I ovo:

"Incko, ispitaj malo Izetbegovića"

neistine. Ako je hteo da bude objektivan, zašto ih nije informisao o svim nama nametnutim odlukama, pritisku na pravosuđe i primanja od 40.000 evra, a da nikome ne plaća nikav porez - rekao je Dodik.

Naglasio je da je reč o klasičnoj zloupotrebi ovlašćenja i autoriteta visokog predstavnika koja pokazuju koliko je ovakva BiH neodrživa.

- Kancelarija visokog predstavnika je poslati monstrum koji vrši neviđen pritisak na domaće pravosuđe, meša se u pitanja o imovini, ustavnom uređenju, formiranju vlasti... Krši ustavne odredbe po kojima imovina pripada entitetima, iako je taj princip preuzet iz američkog ustava. To nema nigde u svetu! - istakao je Dodik.

Suština celog problema je, kaže Dodik, što Incko i stranci u zemlji neće da prihvate decentralizovano ustavno uređenje zemlje koje je zacementirano “Dejtonom”.

Naveo je da problemi u FBiH koče zemlju, ali da to stranci neće da priznaju.

POVEZANE VESTI

Subota 17.11.2012. 16:58
A ti si sebi umislio ako imas veliku glavu da u njoj imas mozga..,,seronja .nabroji kontra argumente gdje nije u pravu..i neshutaj se paushalnim odgovorima...Dodig je u pravu,,,takozvana medjunarodna zajednica radi sve i sluzi se svim sredstvima da okalja Srbe na podrucju bivshe YU...zasto????,,pa zato shto su Srbi sve te jadne male narode oslobodili ropstva i kandzi austrougarsko germanskog prodora na istok..zar nije dokaz taj slovenac Incko,,mala stidna ush koja viri iz germanskog dupeta..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online