Subota 17.11.2012.
12:43
Večernje novosti

Dodik: Incko je lažov i manipulator!

Dodik: Incko je manipulator i podmetač laži, koji svesno zamenjuje teze o stanju u zemlji i održava stereotipnu sliku kako je Srpska krivac za sve
 

- Incko je manipulator koji svesno zamenjuje teze o stanju u zemlji i održava stereotipnu sliku kako je Srpska krivac za sve, a cilj je da prikrije svoje nezakonite i neustavne odluke - istakao je Dodik.

Predsednik RS je naglasio da su Incko i svi njegovi prethodnici, koristeći političku moć i bonska ovlašćenja, godinama rušili “Dejton” i svesno stvarali krizu u zemlji, a celo vreme za to optuživali Srpsku.

- Srpska čvrsto brani slovo “Dejtona” i zato nas Incko stalno napada. Želi da amnestira sebe i svoju kancelariju od bilo kakve odgovornosti za sve loše što su uradili u zemlji. Sada je stvarno preterao i Savetu bezbednosti je podvalio prave

I ovo:

"Incko, ispitaj malo Izetbegovića"

neistine. Ako je hteo da bude objektivan, zašto ih nije informisao o svim nama nametnutim odlukama, pritisku na pravosuđe i primanja od 40.000 evra, a da nikome ne plaća nikav porez - rekao je Dodik.

Naglasio je da je reč o klasičnoj zloupotrebi ovlašćenja i autoriteta visokog predstavnika koja pokazuju koliko je ovakva BiH neodrživa.

- Kancelarija visokog predstavnika je poslati monstrum koji vrši neviđen pritisak na domaće pravosuđe, meša se u pitanja o imovini, ustavnom uređenju, formiranju vlasti... Krši ustavne odredbe po kojima imovina pripada entitetima, iako je taj princip preuzet iz američkog ustava. To nema nigde u svetu! - istakao je Dodik.

Suština celog problema je, kaže Dodik, što Incko i stranci u zemlji neće da prihvate decentralizovano ustavno uređenje zemlje koje je zacementirano “Dejtonom”.

Naveo je da problemi u FBiH koče zemlju, ali da to stranci neće da priznaju.

2024 © - Vesti online