Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 15.11.2012.
13:24 >> 13:41h
Beta A

Nemačka vodi istragu protiv Dodika

Tužilaštvo u Minhenu pokreće istragu u slučaju Hipo Alpe Adrija banke u Banjaluci, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovog sina Igora Dodika zbog više krivičnih dela, objavio je internet portal SEEbiz.eu.

Nemci Dodika i njegovog sina sumnjiče za više krivičnih dela
 

Kako navodi SEEbiz.eu, zvanično je potvrđeno da su Milorad Dodik i njegov sin Igor pod istragom nemačkog tužilaštva zbog korupcionaške sprege sa Hipo bankom u Banjaluci, ali i zbog tajnog računa Igora Dodika u toj banci u Banjaluci na kojem je, prema imovinskoj kartici iz jula 2010. godine, imao oko 5,4 miliona evra.

Nemačko pravosuđe, kako piše SEEbiz.eu, preuzelo je nadležnost nad ovim slučajem zbog odbijanja procesuiranja u Republici Srpskoj. Glavno tužilaštvo u Minhenu potvrdilo je, kako se navodi, dopisom od 5. novembra 2012. da je naložilo višem tužilaštvu u tom gradu pokretanje postupka u predmetu prijave protiv Hipo Alpe Adrija banke, Milorada i Igora Dodika zbog više krivičnih dela, falsifikovanja i lažnog prikazivanja podataka u finansijskim i poslovnim izveštajima i prevare u privrednom poslovanju.

Iz izjava i priznanja službenika banke, kako se dodaje, nesporno proizlazi da su dela činjena voljom uprave banke, te da ona predstavljaju i krivično delo banke kao institucije.

Premda je pravosudni sistem u BiH po podnošenju prijave počeo da rešava ovaj slučaj, politički pritisci su uskoro zaustavili delovanje pravosudnih i policijskih tela u RS, piše sarajevsko Oslobođenje i dodaje da je Milorad Dodik uticao na pravosuđe u RS posle čega je obustavljen proces u slučaju Dodik-Hipo.

Odbijanjem procesuiranja u pravosuđu RS, nemačko pravosuđe je preuzelo nadležnost nad tim slučajem posle čega su se otvaranjem predmeta pod brojem 2094/ot od 5. novembra ove godine, Milorad i Igor Dodik našli pod nemačkom istragom u aferi Hipo, piše portal SEEbiz.eu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.11.2012. 13:34
Опет стране службе хоће да мијењају политичку мапу РС, нешто попут случаја Санадер, само надам се да ће Миле бити довољно опрезан да одоли овом удару .
Četvrtak 15.11.2012. 14:23
Nemogu da ga kupe da vodi njihovu politiku u Srpskoj, nemogu ni da ga smaknu jer bi bilo velikih nereda u Srpskoj, nemogu da ugase SRPSTVO u federaciji pa sad pokusavaju ovako da ga sklone iza resetaka. Nemogu mu nista, jedino da mu se sagnu i to malo nize! Jeste da je ponekada kontroverzan u svojim izjavama i potezima ALI drzi Srbe i srpstvo na visokm nivou u Srpskoj, a to nekome ocite mnogo smeta!!
Četvrtak 15.11.2012. 14:46
prvo se vi upitajte odakle mu sin ima 5,4miliona eura na kontu a o tati da ne pricam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online