Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 04.10.2012.
04:01
B92 A

Janković: Progone me jer sam Srbin

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković rekao je za B92 da nikada nije bio u sukobu interesa i da nije zloupotrebio svoj položaj.

Janković: Nikada nisam zloupotrebio položaj
 

"Nikada nisam bio u konfliktu interesa i nećete naći nikoga ko će reći da je dao neki novac Zoranu Janković", rekao je on. Grdaonačelnik Ljubljane je odbacio navode da optužbe i kaže da medijski napadi na njega imaju veze sa činjenicom da je srpskog porekla.


"Ponosan sam na svoje poreklo, za sebe tvrdim da sam čistokrvni mešanac i ne prihvatam da me iko svojata", rekao je Janković.

Janković kaže da je Ljubljana njegov grad i da je ponosan što je uvršten među 25 kandidata za najboljeg gradonačelnika sveta.

Janković je prošle nedelje bio priveden u okviru istrage u vezi sa izgradnjom "Stožica", a istraga obuhvata i oba Jankovićeva sina - Juru i Damjana, njegovu blisku saradnicu Jadranku Dakić i dvojicu čelnika kompanija uključenih u izgradnju, Gradis" i "Energoplan", Uroša Ogrina i Zlatka Sraka.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, mahinacije s uticajem na finansijske interese Evrope, malverzacije, pranje novca, falsifikovanje i uništavanje službenih isprava i prihvatanje dobiti u zamenu za nelegalno posredovanje.

Janković i njegova koalicija Pozitivna Slovenija osvojili su najveći broj glasova na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine, ali Janković nije uspeo da formira vladu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2012. 07:35
Na sve Srbe širom svijeta je neviđena hajka u zadnjih 25godina. Zapadna alijansa su nam napravili nesagledive štete i još uvjek se nađe po neki idiot političar da kaže kako bi trebalo da se učlanimo u to njihovo društvo....poslije svega šta su nam uradili. Bruka.
Četvrtak 04.10.2012. 08:21
Зоран Јанковић, иако пореклом Србин и добар део живота преживео у Србији, тачније у Смедереву, за себе никада није тврдио да је Србин и стално истиче да је мешанац. Такође се у неколико наврата изјаснио као атеиста. Он је класичан тајкун који гледа само свој интерес и на основу тога бира националну и све друге припадности. Налов овог чланка је сензационалистички и нема везе са истином.
Četvrtak 04.10.2012. 08:24
Brate, nalaziš se tamo gde se nalaziš + zoveš i prezivaš kako nekima, verovatno, ne odgovara = očekuj da ćeš biti na udaru određenog dela "slobodne Evrope" koji nas nestrpljivo očekuje u svojim redovima. Ne znam kako je to kod vas u Evropi, ali i u ovom delu sveta se za izmišljanje krivičnih dela mogu podneti kontratužbe, pa ako se ne dokaže krivica, automatski i onaj ko je izmišlja biva krivično kažnjen. Kao i našeg čoveka, verovatno treba i te podstrekače potkačiti, ne po obrazu, ne po zadnjici, već po džepu, pa će se posle prvih "finansijskih šamara" ostatak opametiti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online