Četvrtak 04.10.2012.
04:01
B92

Janković: Progone me jer sam Srbin

Janković: Nikada nisam zloupotrebio položaj
 

"Nikada nisam bio u konfliktu interesa i nećete naći nikoga ko će reći da je dao neki novac Zoranu Janković", rekao je on. Grdaonačelnik Ljubljane je odbacio navode da optužbe i kaže da medijski napadi na njega imaju veze sa činjenicom da je srpskog porekla.


"Ponosan sam na svoje poreklo, za sebe tvrdim da sam čistokrvni mešanac i ne prihvatam da me iko svojata", rekao je Janković.

Janković kaže da je Ljubljana njegov grad i da je ponosan što je uvršten među 25 kandidata za najboljeg gradonačelnika sveta.

Janković je prošle nedelje bio priveden u okviru istrage u vezi sa izgradnjom "Stožica", a istraga obuhvata i oba Jankovićeva sina - Juru i Damjana, njegovu blisku saradnicu Jadranku Dakić i dvojicu čelnika kompanija uključenih u izgradnju, Gradis" i "Energoplan", Uroša Ogrina i Zlatka Sraka.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, mahinacije s uticajem na finansijske interese Evrope, malverzacije, pranje novca, falsifikovanje i uništavanje službenih isprava i prihvatanje dobiti u zamenu za nelegalno posredovanje.

Janković i njegova koalicija Pozitivna Slovenija osvojili su najveći broj glasova na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine, ali Janković nije uspeo da formira vladu.

2024 © - Vesti online