Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Sreda 01.08.2012.
02:38
Ekipa "Vesti" A

Srbomrzac traži zaštitu!

Vlasnik Etno sela Kadmi na Njegušima Milo Kadija, koji je iz restorana izbacio ženu s petoro dece i monahinju jer su Srbi, žalio se policiji na Cetinju da je dobio preteće SMS poruke.

Policija, koja nije reagovala zbog Kadijinog siledžijskog ponašanja, odmah je preuzela mobilni telefon i karticu kako bi utvrdila sa kojih adresa su stizale preteće poruke. Neposredno pre ove vesti, pojavila se i informacija da je nekoliko Beranaca demoliralo restoran Kadmi zbog postupaka Kadije koji je rekao "da mrzi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu". Ipak, priču o "osveti" Beranaca crnogorski mediji brzo su demantovali.


Podsetimo, Kadija je subotu iz svog restorana oterao Veselinku Rajković, njeno petoro maloletne dece i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske uz komentar "da za njih nema hrane jer su Srbi". Posle incidenta, u izjavi za medije, on je istakao da je "crnogorski nacionalista", i da "Srbi ne mogu da jedu kod njega".


Interesantno je da posle ovog fašističkog istupa na Njegušima niko od zvaničnika iz Podgorice nije reagovao. Resorno ministarstvo, inspekcija i tužilaštvo nisu saopštili ni reč, iako je evidentno da se radi o krivičnom delu, za koje su predviđene oštre zakonske kazne.

Kadija očekuje nagradu vlasti?

 

Potpredsednik NOVE Slaven Radunović kaže da Kadija verovatno očekuje adekvatnu nagradu od vlasti za svoje sramno i kukavičko ponašanje, jer se u datom slučaju poneo u skladu sa zvaničnom politikom Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije. 

 

Vlada Srbije da reaguje

 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Aleksandar Čotrić osudio je postupak vlasnika restorana na Njegušima Mila Kadije, koji je izbacio monahinju Srpske pravoslavne crkve i jednu ženu sa petoro dece zato što su Srbi.
Čotrić je zatražio od Vlade Srbije da hitno reaguje kod crnogorskih vlasti kako bi "nasilnik zbog očigledne nacionalne i verske diskriminacije bio primereno kažnjen".


Zbog toga je Crnogorska opoziciona Nova srpska demokratija (NOVA) pozvala je državnog tužioca da hitno reaguje povodom, kako su saopštili, fašističkih ispada vlasnika Etno-sela Kadmi Mila Kadije.


"Pošto je utvrđeno da postoje nesporni dokazi i svedoci raspirivanja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti, ocenjujemo da su se stekli uslovi da ovo lice odmah bude uhapšeno, a njegov lokal zatvoren", saopštio je potpredsednik NOVE Slaven Radunović.

On dodaje da ne postoji izgovor da državni tužilac u ovom slučaju pokuša da izbegne procesuiranje Kadije.

- Primitivno ponašanje ovoga lica je i očekivano nakon što tužilaštvo nije reagovalo na šovinističke ispade na nedavnoj košarkaškoj utakmici između Srbije i Crne Gore, kada su navijači Crne Gore pozivali na ubistva i vešanje Srba - zaključio je Radunović.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.08.2012. 03:11
samo ga pogledajte na sta lici? pijandura neka neka seljacina primitivna sa opranim mozgom! tamo samo molotov koktel pa bar da ima zasto da mrzi srbe odnosno da mrzi sam sebe!
Sreda 01.08.2012. 03:14
Oni ne samo da ne reaguju na ovog Crnogorskog Hitlera. Nego daju potsreka i drugim nacionalistima u C.G. A Sta reci kad je na celu drzave najveci kriminalac na balkanu MIlo.
Sreda 01.08.2012. 07:21
Најзад слика тог скота. Наочит неки човек (ако се човеком уопште назвати може). Бистар поглед, уздигнуто чело, неибежан Кент и винце бело. Он је вероватно једини остао у Монтенегру на бранику ђедова гроба, остала браћа му директорују по Београду.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online