Sreda 01.08.2012.
02:38
Ekipa "Vesti"

Srbomrzac traži zaštitu!

Policija, koja nije reagovala zbog Kadijinog siledžijskog ponašanja, odmah je preuzela mobilni telefon i karticu kako bi utvrdila sa kojih adresa su stizale preteće poruke. Neposredno pre ove vesti, pojavila se i informacija da je nekoliko Beranaca demoliralo restoran Kadmi zbog postupaka Kadije koji je rekao "da mrzi Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu". Ipak, priču o "osveti" Beranaca crnogorski mediji brzo su demantovali.


Podsetimo, Kadija je subotu iz svog restorana oterao Veselinku Rajković, njeno petoro maloletne dece i monahinju Mitropolije crnogorsko-primorske uz komentar "da za njih nema hrane jer su Srbi". Posle incidenta, u izjavi za medije, on je istakao da je "crnogorski nacionalista", i da "Srbi ne mogu da jedu kod njega".


Interesantno je da posle ovog fašističkog istupa na Njegušima niko od zvaničnika iz Podgorice nije reagovao. Resorno ministarstvo, inspekcija i tužilaštvo nisu saopštili ni reč, iako je evidentno da se radi o krivičnom delu, za koje su predviđene oštre zakonske kazne.

Kadija očekuje nagradu vlasti?

 

Potpredsednik NOVE Slaven Radunović kaže da Kadija verovatno očekuje adekvatnu nagradu od vlasti za svoje sramno i kukavičko ponašanje, jer se u datom slučaju poneo u skladu sa zvaničnom politikom Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije. 

 

Vlada Srbije da reaguje

 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Aleksandar Čotrić osudio je postupak vlasnika restorana na Njegušima Mila Kadije, koji je izbacio monahinju Srpske pravoslavne crkve i jednu ženu sa petoro dece zato što su Srbi.
Čotrić je zatražio od Vlade Srbije da hitno reaguje kod crnogorskih vlasti kako bi "nasilnik zbog očigledne nacionalne i verske diskriminacije bio primereno kažnjen".


Zbog toga je Crnogorska opoziciona Nova srpska demokratija (NOVA) pozvala je državnog tužioca da hitno reaguje povodom, kako su saopštili, fašističkih ispada vlasnika Etno-sela Kadmi Mila Kadije.


"Pošto je utvrđeno da postoje nesporni dokazi i svedoci raspirivanja nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti, ocenjujemo da su se stekli uslovi da ovo lice odmah bude uhapšeno, a njegov lokal zatvoren", saopštio je potpredsednik NOVE Slaven Radunović.

On dodaje da ne postoji izgovor da državni tužilac u ovom slučaju pokuša da izbegne procesuiranje Kadije.

- Primitivno ponašanje ovoga lica je i očekivano nakon što tužilaštvo nije reagovalo na šovinističke ispade na nedavnoj košarkaškoj utakmici između Srbije i Crne Gore, kada su navijači Crne Gore pozivali na ubistva i vešanje Srba - zaključio je Radunović.

2024 © - Vesti online