Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 04.08.2013.
16:54
Beta A

"Nema bližih naroda od srpskog i crnogorskog"

Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u Beranama da Srbija i Crna Gora "moraju" da imaju dobre odnose i najavio da će u septembru doći u zvaničnu posetu Podgorici.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić
 

Dačić, koji je prisustvovao proslavi osam vekova manastira Đurđevi stupovi u Beranama, kazao je da je njegova vlada u "stalnim kontaktima sa crnogorskim zvaničnicima, u želji da odnosi budu relaksirani".

"Nema bližih država od Srbije i Crne Gore i naroda od srpskog i crnogorskog", kazao je srpski premijer i dodao da u tom smislu treba rešavati otvorena pitanja.

Pročitajte još: Irinej: Držimo se Njegoša i kosovskog zaveta

Dačić je rekao da je zvanični Beograd zainteresovan za položaj Srba u Crnoj Gori, kao što zvaničnu Podgoricu interesuje položaj Crnogoraca u Srbiji. Kazao je da su dogovorene posete dvojice premijera, njegova u septembru Crnoj Gori i ubrzo nakon toga, uzvratna poseta crnogorskog premijera Mila Đukanovića Srbiji. Ta poseta Đukanovića biće prva posle deset godina.

Govoreći o poslednjim hapšenjima u Srbiji i Crnoj Gori, Dačić je kazao da očekuje potpuno rasvetljavanje ubistva Nikole Bojovića, brata vođe nekadašnjeg zemunskog klana, Luke Bojovića.

On je ocenio da dosadašnja istraga tog slučaja svedoči o "dobroj" saradnji dve policije, te da je takva saradnja "nužna". Premijer Srbije, patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej i predsednik Crne Gore Filip Vujanović odlikovani su medaljom Svetog Georgija prvog reda.

Dačiću i Irineju je ta medalja uručena nakon liturgije u manastiru Đurđevi stupovi.

Irinej i Dačić su prisustvovali liturgiji povodom osam vekova tog manastira, na kojoj nije bilo državnih zvaničnika Crne Gore. Predsednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je svečanoj akademiji u Beranama.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.08.2013. 19:05
Jednom sam bio u crnoj gori na moru i nikad više, a ti ološu ivice dačiću idi svaki dan ... Svinjo jedana kad si bio mali sp-esovac huškao si nas u rat sa sviama koji nisu mislili kao ti zveri jedna...
Nedelja 04.08.2013. 23:17
nije jasno gde smo mi to bliski.bliski su nam jedino njihovi kadrovi ostavljenio kod nas, svakog meseca nam se odvaja za njihsve neki generali, prvoborci, titini sledbenici j reda........koji se po odvajanju njihove montenegre ne vratise kuci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online