Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 30.04.2012.
16:56
Beta A

Hoće li se obeležiti stradanje u Dobrovoljačkoj u Sarajevu?

Ministar rada i boračko- invalidske zaštite Republike Srpske (RS) Petar Đokić izjavio je da bi sprečavanje obeležavanje stradanja pripadnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja značilo da je "BiH sastavljena iz dve države".

Obeležavanje prošle godine

On je naveo da bi "svi koji poštuju porodice žrtava bili jako razočarani ukoliko bi se sprečilo obeležavanje stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj u Sarajevu".

"To bi poslalo novu poruku o odnosima u BiH i poruku da je BiH sastavljena iz dve države. Ako mi ne možemo otići u svoj deo države, bez obzira na to kome se to sviđalo ili ne, i na slobodan način obeležiti stradanje na nekom mestu, onda to znači da mi nismo u jednoj državi", kazao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Odbor Vlade RS za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova 3. maja organizuje mirnu šetnju članova porodica stradalih vojnika JNA, predstavnika boračkih udruženja i Vlade RS bivšom Dobrovoljačkom ulicom u Sarajevu.

Porodice traže da im se dozvoli dolazak na mesto stradanja

Đokić je naveo da su članovi vladinog Pododbora za obeležavanje značajnih istorijskih događaja već održali sastanke s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, dodajući da bi skup u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj 3. maja trebalo da prođe bez problema.

On je pozvao građane Sarajeva, svih nacionalnosti i predstavnike raznih boračkih udruženja u Federaciji BiH da "odustanu od protesta" tog dana, jer se "ni u RS ne organizuje narod Podrinja kada 11. jula u Srebrenicu dolaze desetine hiljada ljudi, niti se sprečavaju slični skupovi Bošnjaka i Hrvata i na nekim drugim mestima".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.04.2012. 17:13
za ovaj masakr niko nije odgovarao.toliko o jebenoj pravdi na ovom svetu. a ako blokiraju i onemoguce porodicama da zapale svece na mesto zlocina,mislim da bi trebalo po reciprocitetu blokirati i potocare,sve dok se ne urazume i dozvole porodicama poginulih vojnika da nesmetano obeleze stradanje.
Ponedeljak 30.04.2012. 17:52
Toliko je divnih Srba zloupotrebljeno i otislo u nebesku Srbiju od 1991.godine da secanje na njih nasa srca ne mogu da izdrze. Cesto sam na parastosima saborcima i prijateljima i tesko mi je da gledam uplakane oci njihovih roditelja, pa se cak nekako i stidim sto je Gospod hteo da sam ja ziv. Tesko mi je kada u stampi vidim u cituljama poznate likove za 20godisnji pomen. Ovi koji drze vlast to ne osecaju i nece obeleziti.Njih ne boli srce. Kao sto se stide Balkanskih ratova 1912, kada je oslobodjena stara Srbija, a slavili su u N.Pazaru dan kada su Turci okupirali Ras.
Ponedeljak 30.04.2012. 19:08
pokoj dušama streljanih vojnika ! a onom govnaru kukanjcu želim sve najgore....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online