Ponedeljak 30.04.2012.
16:56
Beta

Hoće li se obeležiti stradanje u Dobrovoljačkoj u Sarajevu?

Obeležavanje prošle godine

On je naveo da bi "svi koji poštuju porodice žrtava bili jako razočarani ukoliko bi se sprečilo obeležavanje stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj u Sarajevu".

"To bi poslalo novu poruku o odnosima u BiH i poruku da je BiH sastavljena iz dve države. Ako mi ne možemo otići u svoj deo države, bez obzira na to kome se to sviđalo ili ne, i na slobodan način obeležiti stradanje na nekom mestu, onda to znači da mi nismo u jednoj državi", kazao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Odbor Vlade RS za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova 3. maja organizuje mirnu šetnju članova porodica stradalih vojnika JNA, predstavnika boračkih udruženja i Vlade RS bivšom Dobrovoljačkom ulicom u Sarajevu.

Porodice traže da im se dozvoli dolazak na mesto stradanja

Đokić je naveo da su članovi vladinog Pododbora za obeležavanje značajnih istorijskih događaja već održali sastanke s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, dodajući da bi skup u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj 3. maja trebalo da prođe bez problema.

On je pozvao građane Sarajeva, svih nacionalnosti i predstavnike raznih boračkih udruženja u Federaciji BiH da "odustanu od protesta" tog dana, jer se "ni u RS ne organizuje narod Podrinja kada 11. jula u Srebrenicu dolaze desetine hiljada ljudi, niti se sprečavaju slični skupovi Bošnjaka i Hrvata i na nekim drugim mestima".

2024 © - Vesti online