Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 13.04.2012.
18:10
Beta A

MUP krije identitet ubijenih, meštani objavili slike na Fejsbuku

MUP Makedonije apelovalo je danas na uzdržanost povodom petostrukog ubistva u blizini Skoplja i pozvalo sve koji imaju informacije o tome da se jave policiji. Makedonska policija saopštila je identitet samo jedne žrtve - stanovnik sela Creševa Borče Stevkovski (45), koj je najverovatnije stradao jer je bio slučajni svedok likvidacije.

Fotografije ubijenih mladića

Imena ostalih žrtava objavili su, međutim, na Fejsbuku stanovnici sela Radišani, odakle su bili ubijeni mladići. Ubijeni su Aleksandar Nakjovski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski i Filip Slavkovski. Trojica ubijenih trebalo je da maturiraju ove godine, a četvrti je imao 23 godine.

Makedonski mediji prenose slike žena iz Radišana koje nose slike ubijenih i navode da su zabrinute za bezbednost svoje dece. Stanovnici naselja Radišani blokirali su prilaz selu, postavili barikade i traže da policija što pre nađe ubicu.

"MUP intenzivno traga za počiniocima i radi na utvrđivanju motiva ubistva. Izražavamo duboko saučešče porodicama ubijenih i apelujemo da se smire strasti, a da se mediji uzdrže špekulacija i ne podgrevaju međuetničke tenzije", rekao je portparol MUP-a Ivo Kotevskog.

Policija je formirala operativni štab u kome su najviše starešine nekoliko policijskih jedinica koji rade na slučaju.

Radišani su mesto koje mahom naseljavaju Makedonci, ali u selu ima i nekoliko albanskih kuća. Naselje je na putu prema nekoliko albanskih sela. Tokom krize u Makedoniji 2001. godine u tom kraju je bilo tenzija između Makedonaca i Albanaca.

Neki makedonski mediji javili su da su pojedine kuće Albanaca napadnute kamenjem, kao i da su zapaljena dva automobila čiji su vlasnici Albanci.

Policija to nije zvanično potvrdila, ali je ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska kazala da u tom naselju ima prijava o oštećenju imovine pojedinaca. Policija je pozvala 30 osoba na razgovor povodom ovih ubistava.

U selu Creševo, odakle je bio ubijeni Stevkovski, stanovnici pale sveće. Stevkovski je pre nego što je ubijen bio na pecanju, a njegovo telo je pronađeno stotinak metara daleko od ostalih leševa, pa se pretpostavlja da je bio ubijen zato što je video ubice.

Petostruko ubistvo je drugi veliki incident za nepuna dva meseca u Makedoniji. U Gostivaru je u svađi oko parkinga policajac ubio dvojicu albanskih mladića, što je bio povod za seriju međunacionalnih incidenata. Tenzije su se tada smirile, ali su posle sinoćnjeg petostrukog ubistva u tom regionu raspoređene jake policijske snage.

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 21:03
A KOJA JE ODLUKA U SRBIJI U ZADNJIH 20 G. BILA PO VOLJI SRPSKOG NARODA? NE MEŠAJTE NAROD I KRIMINALNO RUKOVODSTVO.
Petak 13.04.2012. 18:27
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=69343
Subota 14.04.2012. 01:20
eh samo da niste priznali kosovo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online