Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.11.2015.
06:46
D. Lj. Joksić - Vesti A

Bacila sina da se osveti mužu?

Cela Makedonija je u šoku nakon porodične drame koja se u ponedeljak ujutro dogodila u skopskom naselju Hipodrom gde je 37-godišnja E. S. svog šestogodišnjeg sina Marka bacila s terase na četvrtom spratu zgrade, a potom i sama skočila!

pixabay.com
Svi u Makedoniji u šoku nakon što je majka bacila dete sa terase ( Foto: Ilustracija)

Lekari u Urgentnom centru Klinike za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje kažu da je tom prilikom dete zadobilo tešku povredu glave i tela, dok je majka u još težoj situaciji i njeno stanje se ocenjuje kao kritično.

Zašto se E. S. odlučila na ovakav sumanuti korak, zasad niko ne može da kaže sa sigurnošću. Neke komšije su ispričale da je E. S. pre skoka s balkona uzviknula: "Niko mi nije verovao da me muž tuče, i dete je hteo da mi oduzme", ali da li je Ace S. zaista bio nasilan i da li je zaista zlostavljao suprugu tek treba da pokaže dalja istraga.

Prema svedočenju očevidaca, drama u naselju Hipodrom počela je kada je E. S. u ponedeljak oko devet sati ujutro sa detetom u rukama zapretila da će skočiti s terase zgrade u kojoj je živela sa suprugom.

- Ta porodica važila je za mirnu i kulturnu, pa niko od nas nije mogao ni da pretpostavi da imaju ozbiljnih problema. U ponedeljak ujutro smo najpre čuli glasnu svađu supružnika, posle čega je muž izašao iz stana. Kad je došao ispred zgrade, njegova supruga je istrčala na balkon i počela da viče: "Vrati se, baciću dete sa balkona!"- ispričao je jedan od komšija koji je insistirao da mu se ne objavljuje ime.

Začuvši galamu, stanari su istrčali i počeli da mole E. S. da odustane od svog suludog nauma. Ubrzo su stigli vatrogasci i policajci, ali ni njihovo ubeđivanje nije dalo rezultat. E. S. je u jednom momentu uhvatila sina ispod pazuha i jednostavno ga gurnula preko ograde! Prilikom pada dete je udarilo glavom u jednu od šipki koje su držale užad za sušenje veša na terasi ispod njihovog stana. Otac deteta i komšija Zlatko Ordevski uspeli su da nakratko uhvate dečaka i tako ublaže njegov pad, ali je mali Marko ipak zadobio teške povrede.

- Sve vreme žena je bila histerična i stalno je ponavljala da će baciti dete. Odjednom ga je podigla, naslonila na ogradu i samo gurnula. Dete je prvo udarilo u šipku za veš na terasi stana na trećem spratu. Dečakov otac i ja smo dočekali mališana na ruke i značajno ublažili pad. Potom sam uzeo dete u naručje i odneo ga do ambulantnog vozila. Dečak je bio živ i disao je, a iz usta mu je tekla krv - uzbuđeno je pričao komšija Zlatko Ordevski.

Histerična svekrva

Dok je trajala višečasovna drama u skopskom naselju Hipodrom, do zgrade u kojoj je E. S. pretila da će da skoči stigla je i njena svekrva koja živi nekoliko zgrada dalje.
- Kad je ugledala E. S. na terasi stana, svekrva je histerično počela da viče: "Ubila si svoje dete, sada se i ti ubij!" Policajci su jedva uspeli da obuzdaju svekrvu i da je smire - ispričao je jedan od komšija.

Dok je trajala borba za spas deteta, majka je pretila da će i ona skočiti. Pola sata su je stanari, policajci i vatrogasci ubeđivali da to ne uradi, a drama je kulminirala kada je jedan od policajaca pokušao da se s terasa stana na petom spratu spusti do E. S. Kada je žena primetila šta se dešava, ona je odlučila da ostvari svoju pretnju. Budući da su vatrogasci prethodno naduvali vazdušni jastuk i postavili ga ispod balkona sa kojeg je gurnula sina, E. S. je ušla u stan i iskočila kroz drugi prozor, direktno na beton! S ozbiljnim povredama i bez svesti preneta je u Urgentni centar gde su se lekari do zaključenja ovog izdanja "Vesti" i dalje borili za njen život.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online