Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 26.01.2012.
13:30
Ž. Marković - Vesti A

Rafalom na svedoka protiv Azre

Senad Durmić (45) iz sela Klokotnica u opštini Doboj-istok u Federaciji BiH ispričao je medijima u Republici Srpskoj da su nepoznate osobe u ponedeljak uveče pucale na njega iz vatrenog oružja samo zato što je odlučio da progovori o ratnim zločinima nad Srbima u Derventi koje je počinila zloglasna Azra Bašić.

Podsetimo, Bašićeva, koja je zbog svojih zverstava dobila nadimak Azra dva noža, uhapšena je još u martu prošle godine u Americi, po međunarodnoj poternici koju je raspisala BiH, ali još uvek nije izručena. Ona je rođena Riječanka, a u Derventu je došla kao pripadnik Hrvatske vojske. Posle rata je otišla u Ameriku, gde je živela povučeno.
 

Senad Durmić tvrdi da ja na njegovu kuću ispaljeno više metaka iz automatskog naoružanja i da je, zajedno sa suprugom Ivankom, jedva izbegao sigurnu smrt. Senku sumnje na njegove tvrdnje baca činjenica da slučaj nije prijavio policiji, ali on tvrdi da ne veruje nikome.

Zverstvo


Senad Durmić je jedini svedok ubistva o kojem je pričao Federalnoj televiziji, pošto su svi ostali svedoci ili izginuli u ratu, ili odavno ne žive u BiH, pa su nedostupni nadležnim organima.


- Zbog toga imaju više nego dobar razlog da me ubiju - rekao je Durmić dodajući da ga niko iz tužilaštva nije pozvao niti zatražio da da iskaz o tim zlodelima.


"Kad smo napali to selo Liješće i doveli jednog momka koji se zvao Srđan. Sedili smo u jednoj sobi. Bilo je nas tu pet-šest. Ona je sela kod njega i počela ga grliti, maziti, govorila mu da se ne boji i da mu niko neće ništa. I tada ga je nožom zviznula. I nije mu zabila nož u vrat. Nego, zabila mu nož dole" reči su Durmića u spornoj izjavi za FTV.


- Nakon što su zapucali, do 2 sata ujutro bio sam sa sakriven u šumi, jer sam se plašio da bi se mogl vratiti. Uopšte ne sumnjam da iza napada stoje pristalice i nekadašnji ratni saborci Bašićeve - rekao je Durmić.


On je naveo da je već dugo na njihovoj meti, jer je za Federalnu televiziju pre mesec dana posvedočio da je Azra Bašić pred njegovim očima zaklala jednog zarobljenog Srbina.


- Pretnje su počele još pre mesec dana, čim sam dao izjavu za Federalnu TV, u kojoj sam opisao da sam 1992. godine u selu Liješće kod Dervente svojim očima video kako je Azra zaklala jednog zarobljenog Srbina. Odmah posle te izjave, počele su razne pretnji od meni nepoznatih osoba, a sve je kulminiralo pre nekoliko večeri kad sam primetio jedno sumnjivo vozilo ispred moje kuće. Video sam da je đavo odneo šalu, pa sam izvukao oružje i zapucao, nakon čega su i oni zapucali na mene. Nikome se nisam zamerio niti sam, kome dužan, pa zaista ne znam ko bi osim Bašićevih pristalica mogao da me napadne - rekao je Durmić. 

POVEZANE VESTI

Subota 28.01.2012. 11:15
Svakom realnom covjeku je jasno da su i drugi cinili zlocine nad Srbima.Problem je u tuzilastvu i sudu tkz.BiH koja tvrdi da su srbi bili legitimne vojne mete,posjetimo oslobadjanja za zlocine u Dobrovoljackoj.U BiH se nista neradi na istinskom pomirenju nego na prisilno ocuvanje mira i nekakve cjelovite BiH.Rjesenje je da Republika Srbska hapsi i sudi za zlocine nad Srbima i da ona trazi izrucenje za zlocince nad Srbima u BiH.U Srbskoj ima dosta institucija koje samo primaju plate sa budzeta ,a nista nerade to je sudstvo ,tuzilastvo,a i mnoga druga ministarstva poljoprivrede itd.Ako se tako nastavi tesko da ce se takva republika moci da odrzi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online