Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 21.01.2012.
14:14
Beta A

Tuča policije i Zagrepčana oko zastave EU

Policija i demonstranti sukobili su se danas u centru Zagreba na skupu protiv ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, pošto je nekoliko učesnika pokušalo da skine zastavu EU sa stuba na Trgu bana Jelačića. Policija je privela nekoliko organizatora skupa na kojem se okupilo oko 200 građana koji se protive ulasku Hrvatske u EU.

Pre početka skupa je došlo do svađe organizatora I policije koja je htela da legitimiše pojedine učesnike. Organizatori su pozvali građane da sutra na referendumu glasaju protiv EU i da počnu skidanje, kako su rekli, protivzakonito istaknutih zastava EU u Zagrebu.
"Naseliće se stranci i nećemo moći ništa više da odlučujemo", rekao je jedan od organizatora skupa Natko Kovačević, objašnjavajući građanima zašto bi trebalo da glasaju protiv ulaska u EU.


Govornici su oštro kritikovali vlast u Hrvatskoj, a posebno ministarku spoljnih i evropskih poslova Vesnu Pusić zbog proevropske politike. Kao argumente protiv EU, uglavnom su navodili kako će ljudi ostati bez posla, te da će u Hrvatsku stići evropske cene, a ostati hrvatske plate.


Posle skupa, organizatori su pozvali na skidanje velike zastave EU koja je visila na jednom od stubova na Trgu bana Jelačića, što je policija sprečila i tada je došlo do sukoba.

U Hrvatskoj se sutra održava referendum na kojem će građani odlučiti o ulasku u EU. Skup protiv ulaska Hrvatske u EU na glavnom zagrebačkom trgu organizovao je Pokret za Hrvatsku - "Ne u EU".

POVEZANE VESTI

Subota 21.01.2012. 14:31
jedno je sigurno...a to je da ce vam biti evropske cene,a plate cete zadrzati vase hrvatske pa kad pocnu emigranti,bice sarenilo
Subota 21.01.2012. 15:17
"Tuca policije i Zagrebcana oko zastave EU" Ovaj naslov nije dobro formulisan! Ako je bila tuca izmedju policije i Zagrebcana moze se pitati: - a cija je policija ? Tuca policije i gradjana Zagreba oko zastave EU! Ovo je ispravnije!.
Subota 21.01.2012. 16:05
Кажу:"населиће се странци и нећемо моћи ништа више да одлучујемо." Надам се да ће и наш народ из овога извући неку поуку. Када уђете у ЕУ доћи ће вам французи да вам униште винарску индустрију.Талијани ће слободно рибарити у вашем мору,а ви ћете хтети да изађете као мађари,али они вам неће дозволити. Ето то је та "ЕУРОПСКА ДЕМОКРАЦИЈА"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online