Subota 21.01.2012.
14:14
Beta

Tuča policije i Zagrepčana oko zastave EU

Pre početka skupa je došlo do svađe organizatora I policije koja je htela da legitimiše pojedine učesnike. Organizatori su pozvali građane da sutra na referendumu glasaju protiv EU i da počnu skidanje, kako su rekli, protivzakonito istaknutih zastava EU u Zagrebu.
"Naseliće se stranci i nećemo moći ništa više da odlučujemo", rekao je jedan od organizatora skupa Natko Kovačević, objašnjavajući građanima zašto bi trebalo da glasaju protiv ulaska u EU.


Govornici su oštro kritikovali vlast u Hrvatskoj, a posebno ministarku spoljnih i evropskih poslova Vesnu Pusić zbog proevropske politike. Kao argumente protiv EU, uglavnom su navodili kako će ljudi ostati bez posla, te da će u Hrvatsku stići evropske cene, a ostati hrvatske plate.


Posle skupa, organizatori su pozvali na skidanje velike zastave EU koja je visila na jednom od stubova na Trgu bana Jelačića, što je policija sprečila i tada je došlo do sukoba.

U Hrvatskoj se sutra održava referendum na kojem će građani odlučiti o ulasku u EU. Skup protiv ulaska Hrvatske u EU na glavnom zagrebačkom trgu organizovao je Pokret za Hrvatsku - "Ne u EU".

2024 © - Vesti online