Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 17.01.2012.
17:42
Beta A

Obustavljena istraga protiv Ganića, Divjaka i ostalih

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv bivšeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića, Jovana Divjaka i ostalih osumnjičenih za ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u maju 1993, ali se istraga o samom tom slučaju nastavlja, saopštilo je tužilaštvo u utorak.

Tužilaštvo BiH "utvrdilo" da Ganić, Divjak i ostali nisu počinili krivična dela
 

Tužilaštvo je donelo odluku o obustavljanju istrage protiv bivšeg člana Predsedništva BiH Ejupa Ganića, kao i protiv Jovana Divjaka, Hasana Efendića, Zaima Backovića, Jusufa Pušine, Emina Švrakića, Dragana Vikića, Fikreta Muslimovića, Dževada Topića, Jovice Berovića, Rešada Jusupovića, Jusufa Kecmana, Damira Dolana i Ibrahima Hodžića.


Kako se navodi, utvrđeno je da oni nisu počinili krivična dela.


"Nareba o obustavi opsežne istrage protiv navedenih osumnjičenih osoba, doneta je na osnovu 352 izjave svedoka, te 412 materijalnih dokaza koji uključuju dokumente, video zapise, presretnute razgovore i druge dokazne materijale", stoji u saopštenju.


Dosadašnjom istragom, kako se navodi, utvrđeno da je tokom napada u Dobrovoljačkoj ulici ubijeno sedam i ranjeno 14 osoba nakon što su onesposobljene za borbu, navodi Tužilaštvo BiH.


"Istraga u vezi sa ovim radnjama se nastavlja zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo ratnog zločina, jer je na žrtve otvarana vatra nakon što su bile onesposobljene za borbu ili dok su se nalazile u sanitetskom vozilu", stoji u saopštenju.


Dalje je navedeno da se nastavlja istraga o odvođenju dela zarobljenih vojnika iz kolone JNA u prostorije FIS-a, Centralnog zatvora i štaba Teritorijalne odbrane gde su, kako se ukazuje, zlostavljani i malteretirani.


"Istraga u vezi sa ovim radnjama se nastavlja sa ciljem utvrđivanja odgovornosti poznatih počinilaca, te identifikovanja ostalih izvršilaca, kao i postojanja eventualne komandne odgovornosti", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.01.2012. 17:55
Ovo na slici nije Dobrovoljacka-to je napad na Tuzlansku kolonu. Da li je neko ocekivao da ce ova bagra biti osudjena od "pravosudja" BiH? To je kao da se nacistickim glavesinama u Nirnbergu sudilo pred sudom Treceg Rajha !
Utorak 17.01.2012. 18:18
OVO BI TREBALA BITI JEDNOSTAVNA LEKCIJA ZVANICNOM BEOGRADU KOJI JE DAO NA RASPRODAJU ZIVE LEGENDE, HEROJE HAGU, PROCESUIRAO I NAJNEODGOVORNIJE ZA BILO STA, DA BI DANAS DOZIVJELI DA SARAJEVO AMNESTIRA RATNOG ZLOCINCA I DA OBUSTAVI PROCES PROTIV KRVNIKA KOJI SU POBILI RANJENE I NENAORUZANE VOJNIKE !!!!! EVROPA NEMA ALTERNATIVU !? NE ZNAM KAKO DA NAZOVEM OVE PEDERE NA VLASTI U SRBIJI...!? GADE MI SE !!!
Utorak 17.01.2012. 18:05
Па како ће осудити хероје Шупак вилајета?! Ове злочиначке терористичке вође треба да робијају у Републици Српској, некон процеса који ће се водити пред врховним судом РС.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online