Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 10.01.2012.
10:33
Srna A

Izetbegoviću, nema šta da popuješ Srbima

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ocenio je da izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da srpski narod nikako ne bi trebalo da bude ponosan na 20 godina Republike Srpske izlazi iz okvira svake civilizovane evropske međunacionalne komunikacije.

Vasić smatra da takva izava "spada na smetlište propalih osmanlijskih imperijalizama" i da bi Izetbegović trebalo da zna da "ne sedi u Stambolu nego u tronacionalnoj zemlji koje nema bez te Republike Srpske i Srba koje toliko obezvređuje".

Izetbegoviću bi trebalo objasniti da ne sedi u Stambolu: Rajko Vasić

"Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i član ratne porodice koja je žrtvovala mir za unitarističku i jednonarodnu BiH, trebalo bi da se čuva stambolskog popovanja Republici Srpskoj i Srbima u BiH o tome na šta treba da budu ponosni a na šta ne, i koje datume treba da obeležavaju", naveo je Vasić.

Vasić je naglasio da Izetbegović nije član neke nevladine organizacije nego član Predsedništva BiH, koje je zajedničko političko telo dve federalne jedinice i tri nacije u BiH.

"I ne sedi u Stambolu pa da može da pašaluči Srbima o njihovim vrednostima", zaključio je izvršni sekretar SNSD-a.

Izetbegović je rekao federalnim medijima da 9. januar "nije datum za ponos nikome, ni bosanskim Srbima, niti njihovim liderima, niti predsedniku (Srbije) Borisu Tadiću", a da dan nastanka Republike Srpske "može biti samo datum potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer su entiteti legalne tvorevine od tog datuma".

POVEZANE VESTI

Utorak 10.01.2012. 11:01
Tako se odgovara istom merom na provokacije.tako kao vasic.Srbi iz R. Srpske drze do svog ponosa i identiteta.svaka cast.samo mile je u....o motku za medalju flekavom.sta mu bi?mora da su neki licni interesi u pitanju.u vladi Srbije sede poltroni i beskicmenjaci mindzice i halapljivi glodari bez ponosa. Rajko vasic je primer kako treba da se brane nacionalni intetesi
Utorak 10.01.2012. 18:38
Muslimani iz ovoga treba da izvuku poruku mada je nece izvuci...u to sam siguran....kad zapodenes kavgu i rat...kad napadnes vojsku u kasarnama...ubijes vojnike u Tuzli...u Dobrovoljackoj.....onda to ne smes da radis vojsci koja je jaca i koja ce ti se najebati majke...to mozes da radis nekoj slaboj i nenaoruzanoj armiji...vukli ste macka za rep...napali decu od 18 godina....a onda je stigla osveta kojoj se niste nadali...morate shvatiti da napad na svaku armiju znaci udarac po guzici...batina....uz to su vas Hrvati po stoti put izigrali i upotrebili protiv Srba i za sve te budalastine ne odgovara niko ko vas je u to uvukao nego odgovara Fikret Abdic koji je sa Srbima napravio pakt. Tuga.
Utorak 10.01.2012. 14:33
Izetbegovicu, babo ti je bio FASISTA, a i ti si ga dobro naslijedio !!!! Vi kao religiozna manjina ste se onih godina odvajali od YU, niste htjeli zivjeti sa Srbima, a sada posto poto hoces da vladas Srbima, koji je VECINSKI narod na ovim prostorima....NECE DA MOZE..!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online