Utorak 10.01.2012.
10:33
Srna

Izetbegoviću, nema šta da popuješ Srbima

Vasić smatra da takva izava "spada na smetlište propalih osmanlijskih imperijalizama" i da bi Izetbegović trebalo da zna da "ne sedi u Stambolu nego u tronacionalnoj zemlji koje nema bez te Republike Srpske i Srba koje toliko obezvređuje".

Izetbegoviću bi trebalo objasniti da ne sedi u Stambolu: Rajko Vasić

"Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i član ratne porodice koja je žrtvovala mir za unitarističku i jednonarodnu BiH, trebalo bi da se čuva stambolskog popovanja Republici Srpskoj i Srbima u BiH o tome na šta treba da budu ponosni a na šta ne, i koje datume treba da obeležavaju", naveo je Vasić.

Vasić je naglasio da Izetbegović nije član neke nevladine organizacije nego član Predsedništva BiH, koje je zajedničko političko telo dve federalne jedinice i tri nacije u BiH.

"I ne sedi u Stambolu pa da može da pašaluči Srbima o njihovim vrednostima", zaključio je izvršni sekretar SNSD-a.

Izetbegović je rekao federalnim medijima da 9. januar "nije datum za ponos nikome, ni bosanskim Srbima, niti njihovim liderima, niti predsedniku (Srbije) Borisu Tadiću", a da dan nastanka Republike Srpske "može biti samo datum potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer su entiteti legalne tvorevine od tog datuma".

2024 © - Vesti online