Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 01.12.2011.
14:54
Blic A

Hrvatska dobrodošla u EU

Poslanici Evropskog parlamenta potvrdili su nacrt rezolucije o Pristupnom ugovoru s Hrvatskom. Za ulazak Hrvatske u EU glasalo je 564 parlamentaraca, 38 ih je bilo protiv, dok su 32 bila suzdržana. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor je ovaj trenutak posvetila "prvom predsedniku Franji Tuđmanu i braniteljima", piče "Jutarnji list".

Dugotrajan pljesak pozdravio je delegaciju Sabora koju je u Briselu predvodio Luka Bebić, piše Jutarnji list .

Za ulazak Hrvatske u EU glasalo je 564 parlamentaraca, 38 ih je bilo protiv, dok su 32 bila suzdržana
 

Ulazak Hrvatske u EU 5. decembra mora potvrditi i Savet EU, a 9. decembra biće potpisan i ugovor o pristupanju. Hrvatska će na sastanku Evropskog saveta koje tada počinje imati status posmatrača.

  

Parlament je izglasao i još jednu neobvezujuću rezoluciju, onu koja izražava uverenost da će pozitivni rezultati reforme ojačati poverenje hrvatskih građana u EU.

Građani su pozvani da podrže ulazak Hrvatske u EU, a članice da ratifikuju ulazak. Tu rezoluciju podržalo je 550 parlamentaraca, 34 su bila protiv, a 41 je bio suzdržan. U njoj je naglašeno kako posao nije gotov, te kako Hrvatska treba nastaviti s reformama koje je počela provoditi.


Kosor ugovor sa EU potpisuje nalivperom koji joj je poklonio papa

Premijerka jadranka Kosor je izjavila da je njena vlada "najzaslužnija što Hrvatska postaje 28. članica Unije, a hrvatski jezik 24. službeni jezik EU".

Jadranka Kosor

- Prva smo zemlja nakon 1982. godine, nakon Grčke, koja samostalno ulazi u EU - kazala je Kosor, koja je ovaj trenutak posvetila "prvom predsedniku Franji Tuđmanu i braniteljima". Kosorova je podsetila da su pregovori u trenutku kad je ona preuzela vlast bili blokirani zbog spora sa Slovenijom.

- Tada niko nije verovao da ja mogu da obavim taj posao. Setite se samo ponižavanja s levice i u medijima. Jedinu potporu dao nam je Sveti Otac kada je pohvalio mene i Boruta Pahora što smo rešili problem. Kasnije sam ga upoznala u Vatikanu i tada mi je darovao nalivpero. Obećala sam mu da ću potpisati s njim Pristupni ugovor - rekla je Kosorova, a prenosi "Index.hr". Premijerka se posebno obrušila na medije "koji su prećutali činjenicu da je pozvana na potpisivanje Ugovora u Brisel".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.12.2011. 15:09
Nacisti i njihove sluge posle toliko vremena ponovo zajedno. Dirljivo zar ne?
Četvrtak 01.12.2011. 14:57
HRVATSKA ĆE USKORO GLASATI ZA UKIDANJE SVOJE NEZAVISNOSTI – POSLE SAMO 20 GODINA DRŽAVNOSTI, STEČENE RASPADOM JUGOSLAVIJE, SAD ĆE HRVATI GLASATI ZA PRIDRUŽIVANJE EUROPSKOJ UNIJI, TO JEST ZA PROMOCIJU NOVE JUGOSLAVIJE http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QhE3bE56tK8
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online