Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.11.2011.
06:40
Srna A

EU rešava "srpska pitanja" u Hrvatskoj

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Vojislav Stanimirović smatra da će EU pomoći u rešavanju srpskih pitanja u Hrvatskoj, "jer do sada nije bilo nikog ko je mogao da natera vlasti da primenjuju zakone" u toj oblasti.

Vojislav Stanimirović
 

"Sad će, ipak, biti postavljen jedan kontrolni mehanizam, posebno u ovom periodu monitoringa, do 15. jula 2013. godine, gde će oni brojna otvorena pitanja, posebno iz poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i ljudska i manjinska prava, morati da reše", rekao je Stanimirović.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Stanimirović kaže da je utisak da je HDZ više uradio za Srbe nego SDP, koji se bori isključivo za glasove Srba.

On je pojasnio da se SDSS odlučio na saradnju sa HDZ-om, jer je stranka, ulaskom u parlament, zatekla brojne probleme koji su mogli da budu rešeni samo sa Vladom, kojoj su odmah predočeni određeni problemi - od obnove kuća do elektrifikacije, vodovoda, lokalnih, stanarskih prava.

"Nismo u potpunosti zadovoljni što nismo sve rešili, ali smo ipak 70 odsto sporazuma uspeli da završimo. Smatramo da to što smo postigli u toj vladi jeste jedan napredak u odnosu na raniji period. Naravno, ne u potpunom smislu, ali verujte, da nismo ušli u vlast sa HDZ-om, mnoga srpska sela bi ostala u mraku", rekao je Stanimirović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 10:45
Ситностраначки и лични интереси. Право питање је повратак стотине хиљада протераних и повраћај и надокнада личне и државе Србије имовине. Све остало је само заваравање.
Ponedeljak 28.11.2011. 12:00
ovako jezuiti reshavaju srpsko pitanje, a EU je jezuitska tvorevina....ovo je njihova zakletva......prepoznacete ko je sprovodio odmah josh dok je chitate... ‎''Ja (ime i prezime) sada u prisutnosti svemogućeg Boga, svete device Marije, svetog 21 Mihajla arhanđela, svetog Jovana Krstitelja, svetih apostola, svetog Petra i svetog Pavla i svih svetaca i sakralnih hostija neba, obećavam i izjavljujem da ću, kada bude povoljna prilika, voditi nemilosrdan rat, potajno i javno, protiv svih jeretika, protestanata i liberala, kao što sam usmeren i upućen, da ću ih istrebiti sa lica zemlje i da neću poštedeti nikoga, bez obzira na starost, pol i uslove; da ću ih vešati i paliti, pustošiti,
Utorak 29.11.2011. 10:32
kako da ne ludi su za tim da pomognu srbima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online