Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 07.11.2011.
18:04
B92 A

"Srbija će uvek negirati Crnu Goru"

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je da Srbija "nikada neće odustati od negiranja crnogorskog nacionalnog identiteta". On je dodao i da ne isključuje mogućnost povratka lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na neku državnu funkciju.

Stalno će se ponavljati nastojanja Srbije da se ugroze crnogorska državna nezavisnost i nacionalni identitet: Ranko Krivokapić
 

Krivokapić smatra da će se stalno ponavljati nastojanja Srbije da se ugroze crnogorska državna nezavisnost i nacionalni identitet.

"Čitavo naše istorijsko iskustvo daje nam osnovu za takvu tvrdnju. To, dakle, nije moja procena, nego utemeljenje u istorijskom iskustvu", kazao je Krivokapić novinarima u Podgorici.

Komentarišući mogućnost povratka Đukanovića na neku državnu funkciju, Krivokapić je rekao da lider DPS-a, kao predsednik najjače crnogorske partije, ima

Milo Đukanović

legitimitet da obavlja sve funkcije u Crnoj Gori.

"DPS je taj koji odlučuje koju će funkciju imati Đukanović u političkom životu Crne Gore. On sada ima funkciju legitimnog predsednika DPS-a, ali svuda u Evropi ta funkcija je, ukoliko ste vladajuća stranka, vezana i za državne", naveo je on.

Skupština Crne Gore potpisala je Memorandum o saradnji s Britanskim savetom i fondacijom Vestminster. Tim dokumentom predviđa se program osnaženja crnogorskog parlamenta, odnosno pružanja podrške na polju osnaživanja zakonodavne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore u procesu prostupanja Evropskoj uniji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.11.2011. 18:59
Nego ti se bolje zabrini sto ti pola gradjana Crne Gore negira tu tvoju Crnu goru...neracunajuci siptare, jer ste zahvaljujuci njima dosli do toga do cega ste dosli.
Ponedeljak 07.11.2011. 19:12
ima li neko od ovih politicara da mu odgovori? dokle bre vise ponizenje od crne gore i crnogoraca? pa kadrovi koji su u srbiju dosli kao nacionalni kadrovi crne gore upravljaju mnogi vaznim resorima srbije. pa mi izdrzavamo cak i crnogorske narodne heroje ,koji se cak hvale najstrasnijim stvarima koje su cinili u srbiji. pa crnogorski kadrovi otkupise stanova u srbiji bud zasto za koliko miliona evra? sta srbi iz srbije dobise od crne gore osim njihovih kadrova,studenata na izdrzavanje?
Utorak 08.11.2011. 10:41
Papak iz Kotora. Mnogi u istoimenom gradu se cude kako je covjek dosao na funkciju koju obavlja i istog smatraju levatom. Tako se prica u Kotoru....:)....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online