Ponedeljak 07.11.2011.
18:04
B92

"Srbija će uvek negirati Crnu Goru"

Stalno će se ponavljati nastojanja Srbije da se ugroze crnogorska državna nezavisnost i nacionalni identitet: Ranko Krivokapić
 

Krivokapić smatra da će se stalno ponavljati nastojanja Srbije da se ugroze crnogorska državna nezavisnost i nacionalni identitet.

"Čitavo naše istorijsko iskustvo daje nam osnovu za takvu tvrdnju. To, dakle, nije moja procena, nego utemeljenje u istorijskom iskustvu", kazao je Krivokapić novinarima u Podgorici.

Komentarišući mogućnost povratka Đukanovića na neku državnu funkciju, Krivokapić je rekao da lider DPS-a, kao predsednik najjače crnogorske partije, ima

Milo Đukanović

legitimitet da obavlja sve funkcije u Crnoj Gori.

"DPS je taj koji odlučuje koju će funkciju imati Đukanović u političkom životu Crne Gore. On sada ima funkciju legitimnog predsednika DPS-a, ali svuda u Evropi ta funkcija je, ukoliko ste vladajuća stranka, vezana i za državne", naveo je on.

Skupština Crne Gore potpisala je Memorandum o saradnji s Britanskim savetom i fondacijom Vestminster. Tim dokumentom predviđa se program osnaženja crnogorskog parlamenta, odnosno pružanja podrške na polju osnaživanja zakonodavne i nadzorne uloge Skupštine Crne Gore u procesu prostupanja Evropskoj uniji.

2024 © - Vesti online