Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.09.2011.
15:13
P. Arsić - Vesti A

Hoće da izdvoji Posavinu iz RS

Predsednik Federacije BiH Živko Budimir, čija partija (Hrvatska stranka prava) je baštinik tradicije Ante Pavelića, tražio je od direktora Kancelarije za južnu i centralnu Evropu pri Stejt departmentu Dženifer Braš podršku za izdvajanje Posavine iz RS. Srbi mu poručuju da Srpsku ne mogu ugroziti nikakvi Budimiri, ali da se on zapita zašto ga Hrvati u BiH doživljavaju kao izdajnika!

U saopštenju iz Budimirovog kabineta navodi se da je on lobirao za stvaranje distrikta Posavina, te da to "ne znači ukidanje" Republike Srpske.

Iako se tvrdi da formiranje distrikta u Posavini "nema za cilj smanjenje teritorije" Srpske, u obrazloženju sledi da bi u distrikt ušao i deo opština iz Federacije, "što bi istovetno, kao i RS, smanjilo njenu teritoriju"?

Traži cepanje Srpske: Živko Budimir i Dženifer Braš

Budimir je uveravao hrvatske iseljenike u Americi da su nacionalne stranke tokom dosadašnje vladavine dovele hrvatski narod u BiH u neravnopravan položaj, te najavio da će vladavina "platformaša" (koalicije okupljene oko SDP-a Zlatka Lagumdžije) to stanje poboljšati.


Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dušanka Majkić poručila je da "svaki ozbiljan političar, što Budimir očigledno nije, zna da međunarodna zajednica neće dozvoliti prekrajanje dvoentitetskog uređenja i otvaranje Dejtonskog sporazuma".


- Umesto što se upušta u nemoguću misiju, kao predsednik FBiH, trebalo bi da se pobrine za položaj Hrvata u tom entitetu, koje Srpska, zarad očuvanja principa ravnopravnosti tri naroda, mora da štiti i od njega - zaključila je Majkićeva.

Batine

 

Podsetimo, Živko Budimir je nedavno dobio batine na jednoj svadbi u Kiseljaku kod Sarajeva (mesto naseljeno Hrvatima) jer njegovi sunarodnici ne mogu da mu oproste što je ušao u koaliciju sa liderom SDP-a Zlatkom Lagumdžijom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.09.2011. 16:27
На овакве "политичаре" не треба ни обраћати пажњу! Минорна, проусташка странка за коју гласају,вечином,муслимани у БиХ (они који се осећају "хрватским цвећем"!) и они су га поставили на место председника федерације! Његова "маштања" пре су за озбиљан психијатарски преглед него за неку анализу или забринутост!
Četvrtak 29.09.2011. 18:48
Budimire, pravi ti kantone po federaci, a ne po tudjoj zemlji !
Četvrtak 29.09.2011. 18:51
Budala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online