Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 16.09.2011.
13:05
Ž. Marković - Vesti A

Srbima podmetali bombe iznenađenja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH protivpravno je poslalo svoju patrolu iz opštine Trnovo da pokupi ranjenog Mušana Kovača u okolini Gacka i prebaci ga u taj entitet. Ovo se navodi u službenoj zabeleški policijske stanice u Gackom u koju su "Vesti" imale uvid. U ovom dokumentu tvrdi se da MUP FBiH nije obavestio kolege iz RS da će njihovo vozilo doći po Kovača.

Takođe, u Gacko se istovremeno zaputilo i sanitetsko vozilo iz kantona Sarajevo čiji dolazak takođe nije najavljen zdravstvenim ustanovama u staroj Hercegovini. Oni su i pokupili Kovača, ali njegovo stanje se pogoršalo pa je odlučeno da ipak bude prebačen u Foču.

EKSER VIŠE NE POMINJE: Mušan Kovač

Ovi detalji dodatno mistifikuju celi događaj i bude sumnje da se ovaj slučaj pokušava zataškati iz još uvek neutvrđenih razloga. Interesantno je da se u istom dokumentu navodi i devet slučajeva podmetanja takozvanih "bombi iznenađenja" iz proteklih 12 godina u srpskoj opštini Gacko. Policija je utvrdila da su u svih devet slučajeva podmetnute bombe kašikare za koje se na osnovu serijskog broja, pretpostavlja da su pripadale takozvanoj Armiji BiH!


U jednom od incidenata u julu 2003. godine u mestu Desivoje poginula je tada šezdesettrogodišnja Savka Popić, a četiri godine kasnije na isti način u selu Boljačića Kosa na magistralnom putu Gacko-Foča povređena su četiri radnika preduzeća "Hercegovina-putevi". U ova dva, ali i svih ostalih sedam slučajeva scenario je bio istovetan.

Zasad nepoznati izvršioci su bombama vadili osigurače, umotavali ih u obične PVC kese, a onda ih stavljali u čašu ili ukopavali u zemlju sa ostavljenim krajevima kese na površini ili iznad oboda čaše. Nakon što bi bomba bila izvađena ili čaša razbijena, dolazilo je do eksplozija. U tri navrata bombe su aktivirale krave, a u jednom ju je aktivirao meštanin, bez posledica. U najmanje tri slučaja bombe su pronađene na mestima na kojima su prethodno boravili Bošnjaci.

Sad tvrdi da su na njega pucali

 

Podsetimo, Mušan Kovač je po prijemu u fočansku bolnicu izjavio da nije ranjen vatrenim oružjem i da se, dok je pravio kuću, nedaleko od lokacije na kojoj je pronađen, povredio na ekser dvadesetku. Ipak, juče je za sarajevsku štampu dao drugačiju izjavu, što ponovo navodi na zaključak da u celoj priči mnogo toga ne štima.


- Pogođen sam metkom otprilike kilometar dalje od moje kuće na kojoj sam radio. Ne znam ko bi mogao pucati na mene i zašto. Imam lom ruke i prostrelnu ranu, Znam da u tom kraju ima dosta lovaca koji dolaze u lov čak i iz Srbije. Mislim da je ovo atak na povratnike, ali nas neće uplašiti - rekao je Kovač.

POVEZANE VESTI

Petak 16.09.2011. 14:03
Snajper najverovatnije... poturaj posle bombe Srbima
Petak 16.09.2011. 20:13
Па како баш 11.септембра да му се деси?! Да није било какво "славље" и обележавање годишњице "храброг" дела,па се мало занели?! Зна се да они воле те годишњице,свашта је могуће!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online