Petak 16.09.2011.
13:05
Ž. Marković - Vesti

Srbima podmetali bombe iznenađenja

Takođe, u Gacko se istovremeno zaputilo i sanitetsko vozilo iz kantona Sarajevo čiji dolazak takođe nije najavljen zdravstvenim ustanovama u staroj Hercegovini. Oni su i pokupili Kovača, ali njegovo stanje se pogoršalo pa je odlučeno da ipak bude prebačen u Foču.

EKSER VIŠE NE POMINJE: Mušan Kovač

Ovi detalji dodatno mistifikuju celi događaj i bude sumnje da se ovaj slučaj pokušava zataškati iz još uvek neutvrđenih razloga. Interesantno je da se u istom dokumentu navodi i devet slučajeva podmetanja takozvanih "bombi iznenađenja" iz proteklih 12 godina u srpskoj opštini Gacko. Policija je utvrdila da su u svih devet slučajeva podmetnute bombe kašikare za koje se na osnovu serijskog broja, pretpostavlja da su pripadale takozvanoj Armiji BiH!


U jednom od incidenata u julu 2003. godine u mestu Desivoje poginula je tada šezdesettrogodišnja Savka Popić, a četiri godine kasnije na isti način u selu Boljačića Kosa na magistralnom putu Gacko-Foča povređena su četiri radnika preduzeća "Hercegovina-putevi". U ova dva, ali i svih ostalih sedam slučajeva scenario je bio istovetan.

Zasad nepoznati izvršioci su bombama vadili osigurače, umotavali ih u obične PVC kese, a onda ih stavljali u čašu ili ukopavali u zemlju sa ostavljenim krajevima kese na površini ili iznad oboda čaše. Nakon što bi bomba bila izvađena ili čaša razbijena, dolazilo je do eksplozija. U tri navrata bombe su aktivirale krave, a u jednom ju je aktivirao meštanin, bez posledica. U najmanje tri slučaja bombe su pronađene na mestima na kojima su prethodno boravili Bošnjaci.

Sad tvrdi da su na njega pucali

 

Podsetimo, Mušan Kovač je po prijemu u fočansku bolnicu izjavio da nije ranjen vatrenim oružjem i da se, dok je pravio kuću, nedaleko od lokacije na kojoj je pronađen, povredio na ekser dvadesetku. Ipak, juče je za sarajevsku štampu dao drugačiju izjavu, što ponovo navodi na zaključak da u celoj priči mnogo toga ne štima.


- Pogođen sam metkom otprilike kilometar dalje od moje kuće na kojoj sam radio. Ne znam ko bi mogao pucati na mene i zašto. Imam lom ruke i prostrelnu ranu, Znam da u tom kraju ima dosta lovaca koji dolaze u lov čak i iz Srbije. Mislim da je ovo atak na povratnike, ali nas neće uplašiti - rekao je Kovač.

2024 © - Vesti online