Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.02.2015.
08:33
Ž. Marković - Vesti A

Zatvaraju oči pred teroristima

Ponašanje službi bezbednosti BiH povodom isticanja zastava Islamske države u Gornjoj Maoči je skandalozno, ali je potpuno u skladu s politikom zatvaranja očiju pred terorostičkom pretnjom u BiH, tvrde stručnjaci.

Reuters
U policijskoj akciji niko nije uhapšen

Eksperti za terorizam i nadležni iz skupštinskih odbora za bezbednost upozoravaju da je, pre svega, Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) olako shvatila problem, a da je naročito problematično i skandalozno da niko u Gornjoj Maoči nije priveden, niti je pokrenuto pitanje nečije odgovornosti!

- Tokom preduzetih aktivnosti nisu zatečene istaknute zastave IDIL, a o rezultatima provere obavešteno je Tužilaštvo BiH. Državna agencija za istrage i zaštitu u koordinaciji s Tužilaštvom BiH nastaviće dalje aktivnosti na utvrđivanju svih bitnih činjenica s ciljem rasvetljavanja ovog događaja - šturo su rekli u SIPA.

Dušanka Majkić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koja je u protekla dva mandata bila na čelu Komisije za odbranu i bezbednost, kaže da je ovo primer kako ne treba da radi sektor bezbednosti u BiH.

- Posle Pariza više ništa nije isto i BiH će morati napraviti jasne korake u pravcu rešavanja pitanja pojave vehabija i suzbijanja radikalnog islama na svojoj teritoriji. Svojevremeno je, po završetku rata, na prostoru Gornje Maoče izvedena najveća policijska akcija, ali bez ikakvog konkretnog rezultata. Isto se desilo i nakon što su okačene zastave IDIL - kaže Majkićeva.

Dragomir Keserović, dekan Fakulteta za bezbednost u Banjaluci, tvrdi da je i ova akcija u Gornjoj Maoči pokazala nemoć bezbednosnih struktura u BiH.

- Reč je o prividu delovanja, bez ikakvih rezultata. Ovakav pristup je nedopustiv. Sasvim je moguće da su oni pod pritiskom javnosti, otišli u Gornju Maoču bez imalo volje i odlučnosti da se obračunaju sa radikalnim islamistima - kaže Keserović.

Lukač: Videli smo šta se radi pod tom zastavom

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je da očekuje hapšenja i procesuriranje odgovornih za incident, te da takvi ljudi budu stavljeni pod potpunu kontrolu.
- U BiH postoje pojedinci i organizovane radikalne grupe koje imaju čak i svoje baze, a jedna od tih baza je sigurno Gornja Maoča. Ovih dana smo videli šta se pod tom zastavom radi u svetu, mislim konkretno na spaljivanje jordanskog pilota, što je monstruozan čin - rekao je Lukač.
 

 

 

POVEZANE VESTI

Subota 07.02.2015. 08:44
Јадни људи,јадна деца.Жао ми их је.Плакаћете ви за српском влашћу на Космету!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online