Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 31.05.2011.
09:44
Press A

Mladić zna ko mu je ubio ćerku

Za Ratka Mladića ne postoji nikakva sumnja da mu je ćerka ubijena, a uhapšeni general zna čak i ime čoveka, Srbina, koji je Anu ubio, tvrdi Ljiljana Bulatović, autorka knjige ''Raport komandantu".

Bulatovićeva kaže za ''Pres'' da joj je lično Mladić rekao da su mu ubili ćerku. Zvanična verzija smrti Ane Mladić (23) glasi da je ona izvršila samoubistvo očevim pištoljem pre 17 godina u porodičnoj kući na Banovom brdu.

Ubili Anu kako bi izbezumili Mladića na ratištu: Ljiljana Bulatović
 

Prema rečima Ljiljane Bulatović, Mladić je i na sednici Skupštine Republike Srpske 1994. godine rekao da mu je ćerka ubijena i da je stradala od srpske ruke.

- Sve to već postoji u mojoj knjizi. Pored toga, postoji i svedočenje jedne rođake, koja je rekla da joj je Ana, tada studentkinja medicine u Beogradu, pričala da joj Beograđani prete zato što je Ratkova ćerka i da želi što pre da ode iz Beograda i

Obdukciju radio ministar Stanković


Ana Mladić je nađena mrtva samo nekoliko sati uoči zasedanja Skupštine Republike Srpske, na kojoj se odlučivalo o odgovoru na američki ultimatum da se RS priključi bošnjačko-hrvatskoj federaciji. U obdukciji je učestvovao i Zoran Stanković, sadašnji ministar zdravlja, koji, prema pisanju ''Presa'', nije bio dostupan za komentar. Mnogi analitičari tvrde da je Mladić ogorčen zbog smrti ćerke nekoliko dana kasnije naredio oštar napad na Goražde.

da se pridruži ocu, za koga je bila jako vezana - priča Ljiljana Bulatović za beogradski list, i dodaje da bi Mladić sada mogao da kaže istinu o smrti svoje ćerke.

Posle misteriozne smrti Ane Mladić 24. marta 1994. godine, u javnosti je počelo da se spekuliše o motivima njenog navodnog samoubistva, pa su se pojavile dve različite verzije.

Po jednoj, više filmskoj, Ana je bila zaljubljena u jednog momka iz Bosne, koji se protivio ratu, a koji je potom poginuo u Sarajevu. Druga verzija kaže da je bila teško bolesna, pa je odlučila da sebi prekrati muke. Ljiljana Bulatović, međutim, tvrdi da je istinita da su Anu ubili Mladićevi neprijatelji.

- Sve te priče o samoubistvu su izmišljene. Pouzdano znam da je Ana bila u vezi sa jednim momkom iz Skoplja, a ne iz Sarajeva. Ona je ubijena iz političkih razloga, da bi se izvršio pritisak na Ratka - kazala je Bulatovićeva.

Procenili su da će ga to izbezumiti i da će se zbog toga na ratištu ponašati surovo. Ali Ratko je snažan čovek i oni čak ni tim činom nisu uspeli da ga izbace iz takta. Pa, on je preživeo dva srčana i tri moždana udara - kaže Bulatovićeva.

Mladić je jutros u pratnji specijalnih jedinica obišao ćerkin grob, a posle je vraćen u zatvorsku jedinicu u Specijalnom sudu.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2011. 11:29
Nema samoubice koji ne stavi oproštajno pismo ili se ne javi nekome pre toga čina. Navodno je pištolj nađen kraj leve ruke , Ana se služila desnom.Navodno je zrno nađeno u glavi, ali sa TT pištoljem iz te blizine je to nemoguće. To je učinila ista ruka kao kod Dade Vujasinović koja je izvršila samoubistvo iz lovačke puške, a u rani nađena dva filcana čepa od patrona. Da nije upucan sa leđa verovatno bi i Ćuruvija izvršio samoubistvo rafalnom paljbom. Najgore je što se to zlo još uvek šeta okolo ali je sada "evropejac".
Petak 03.06.2011. 15:30
Treba tu imati snagu kao roditelji da prezive gubitak jedne 17 godisnje kcerke. Bol nikada ne prolazi.......ni onda kada istina izadje na videlo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online