Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 04.05.2011.
19:27
Beta A

Kumrovec: U Titovo vreme nije se kopalo po kontejnerima

Zvukom vatrogasne sirene u 15.05 sati danas je u Kumrovcu obeležena 31. godišnjica smrti predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Saborci i poštovaoci okupili su se pred Titovom bistom u Kumrovcu...

Predsednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA) Hrvatske Ratko Maričić rekao je okupljenima u rodnom mestu Josipa Broza da je Tita uvažavala cela svetska javnost koja mu je odavala priznanje što se vidi u broju onih koji su bili na sahrani.

Širom bivše Jugoslavije, mnogi su još uvek odani stihovima koje je otpevao Zdravko Čolić

"Danas, kada je nezaposlenost dostigla katastrofalne razmere, sećamo se njegove brige za radnička prava. Bilo je kontejnera, ali se po njima nije prekopavalo. Tito se zalagao za jednakost svih, svi su imali besplatno školovanje i lečenje", istakao je Maričić, kako izveštavaju hrvatski mediji.

...mnogi su se prisetili boljeg i bezbrižnijeg života...

Kod spomenika Titu i ispred njegove rodne kuće vence su položili predstavnici SABA-e iz cele Hrvatske, društava Josip Broz Tito, i Titovi saborci NOB-a iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

...i poštovanje prema njemu preneli na mlađe generacije

Uobičajeno je da se na današnji dan u Kumrovcu okupe delegacija koje polažu vence, ali se svake godine centralna proslava održava u subotu najbližu nekadašnjem Danu mladosti, datumu Titovog rođenja, 25. maja. Ove godine biće održana 28. maja i pretpostavlja se da će se tada okupiti više od deset hiljada ljudi iz Hrvatske i zemalje regiona.

Nepoznati počinilac je prefarbao tablu s nazivom Trga maršala Tita u Zagreb. Mediji koji su izvestili o tom događaju ističu da je počinilac, ćelavi dvometraš viđen kao redar na skupovima veterana u Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

Sreda 04.05.2011. 19:50
Postaje vec odvratno to velicanje jednog diktatora, jednog prevaranta i jednog zlocinca koji je samoinicijativno podelio i razbio Srbiju. Kako se nije bio setio da u Hrvatskoj napravi "republike" Krajine. 1968 u jednom govoruon je rekao "u Srbiji postoje republike Vojvodina i Kosovo", sto znaci da je NATO samo ispunio njegove zelje. Srbi nikako da nauce lekciju i izbace tog tipa iz kuce smeca.
Sreda 04.05.2011. 20:32
Kadrovi u ovom spotu govore vise od 1000 reci ! Stabilna drzava, jaka vojska, besplatno skolovanje i lecenje, bezbednost, crveni pasos zakon za ceo svet, nenasilje....da bi coveka koji je stvorio i vodio jednu takvu zemlju neko nazvao tiraninom i diktatorom !!! Zasto ? Danasnje vlade, svih bivsih Republika SFRJ, ne mogu da okrece ono sto im je Tito ostavio. Javno se zna da nista nije pokrao za razliku od danasnjih vlastodrzaca! Da je bio toliki srbomrzac, ne bi Beograd bio glavni grad SFRJ, niti on pocivao danas u njemu. Tu bi titulu poneo Zagreb ! Radnik, seljak, zemljoradnik...nije oskudevao ni u cemu, puni ambari, stale,kokosinjci...a sta danas imate braco Srbi ? Meso koje uvozite iz
Sreda 04.05.2011. 20:45
Posto novi svetski poredak treba da bude slican komunistickom poretku, da cujemo, ko je od vas iz redakcije dobio zadatak da nam lepo predstavi komunizam? Vidim da ste bespotrebno uporni na ovu temu... Koga boli ..... za odavno istrunule utopiste, a uz to strane placenike koji su razorili i ono malo srpstva sto je postojalo, oteli nam veru pradedovsku, moral vojnicki, vaspitanje svetosavsko...unistili su sve plemenito sto je Srbija imala, a sada prikazujete to sra.. od ideologije ponovo. Molim Vas, ako nemate pametnijih stvari, dajte bar neki tekstic o novim namirnicama ( citajte HRANA ) sa znakom ozloglasenog i smrtonosnog Codex Alimentariusa koje se vec prodaju kod nas, hajde malo tu temu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online