Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.01.2016.
15:27
Vestionline A

Jačaju veze srpskih i nemačkih kompanija

Privredne komore Srbije i Frankfurta, uz podršku poslovne zajednice, organizovaće u martu, u ekonomskom centru pokrajine Hesen, nemačko-srpski poslovni forum, koji će okupiti predstavnike kompanija iz više sektora privrede.

Vesti
Nemci izrazili spremnost da nastave sa podrškom održivom razvoju i rastu srpske ekonomije

- Ekonomski forum "Hesen - Srbija" u Frankfurtu biće dobra prilika da se, vodećim kompanijama Hesena, predstavi ekonomski potencijal Srbije, uslovi poslovanja i investiranja. Ujedno, to je i velika šansa za srpske firme da se povežu sa nemačkim kompanijama i razmotre mogućnosti poslovne saradnje, kroz investicije, konkretne kooperacije i uključivanje u njihov lanac dobavljača - rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon dogovora u Privrednoj komori Frankfurta, gde je razgovarao sa Jirgenom Racingerom (Juergen Ratzinger), direktorom Centra za ekonomske odnose sa inostranstvom frankfurtske privredne komore.

O učešću na Poslovnom forumu predstavnika nemačkih finansijskih institucija, predsednik Čadež je razgovarao sa Peterom Tilsom (Peter Tils), izvršnim direktorom Dojče banke za Centralnu i Istočnu Evropu i Kristofom Frajtagom (Christof Frytag), predsednikom Upravnog odbora ProCredit Bank Frankfurt.

Zajedno Srbija i Kosovo

Predsednik PKS, sastao se i sa Olafom Holcgrefeom (Olaf Holzgrefe), šefom sektora za odnose sa inostranstvom, iz nemačkog Udruženja za nabavku i logistiku (BME) koje okuplja 9.000 firmi sa kojim je razmotrio mogućnosti granskog povezivanja članova te asocijacije i kompanija iz Srbije, u cilju pronalaženja novih dobavljača.

Današnji razgovori u Frankfurtu, deo su konkretizacije dogovora postignutih u četvrtak u Berlinu, gde je Čadež o daljim koracima u realizaciji bilateralnih i regionalnih inicijativa razgovarao, na odvojenim sastancima, u kabinetu nemačke kancelarke Angele Merkel, zatim u Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu za privredu i energetiku i Ministarstvu za privrednu saradnju i razvoj, kao i Udruženju industrijskih i trgovinskih komora Nemačke. Nemačke institucije i poslovna zajednica, tokom dvodnevne posete predsednika PKS Nemačkoj iskazale su veliku spremnost da nastave sa podrškom održivom razvoju i rastu srpske ekonomije, kao i inicijativama za jače infrastrukturno i poslovno povezivanje Zapadnog Balkana.

Sa predsednikom Čadežom u poseti Berlinu bio je i Safet Grdžaliju, predsednik Privredne komore Kosova. Sagovornici predsednika komora visoko su ocenili dosadašnje rezultate u saradnji privrednih komora Srbije i Kosova. Generalni direktor Udruženja nemačkih industrijskih i trgovinskih komora Martin Vansleben posebne pohvale uputio je Privrednoj komori Srbije za napredak u reformi komorskog sistema.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online