Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.01.2016.
10:10
Tanjug A

Ovo će zadovoljiti Vučića

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je svim građanima Srbije čestitao Božić, pa otkrio čemu se nada i šta očekuje od Srbije u 2016. godini.

Tanjug
Rast BDP-a od najmanje 2% u ovoj godini i najmanje 3% u 2017. i Vođa će biti zadovoljan

Vučić je naglasio da bi bio nezadovoljan svakim drugim rezultatom osim rastom BDP-a od najmanje 2 odsto u ovoj godini i najmanje 3 odsto u 2017. godini.

- Cilj nam je da držimo javne finansije pod kontrolom da Srbija nikada više ne bude pred bankrotom, da smanjujemo javni dug i da obezbedimo rast BDP od najmanje 2 odsto. Dugoročni cilj je da smanjujemo javni drug i da od 2017. godine nemamo deficit - izjavio je premijer u intervjuu Pink televiziji.

Premijer je istakao da su objektivni pokazatelji takvi da nema sumnje da će 2016. biti bolja godina od prošle. Prema njegovim rečima, objektivno se ne može reći da Srbija nije u usponu, ali da ga ne čudi kad čuje suprotno.

- Kod Srba postoji konstantno nezadovoljstvo. Kada ste u istoriji čuli da kažemo da nam je bolje - zapitao je Vučić i skrenuo pažnju na činjenicu da Srbija može biti zadovoljna rastom BDP, jer sličan ili nešto veći imaju Italija i Austrija, mnogo razvijenije zemlje, da veći ima Švajcarska, a Finska, iako 20 puta razvijenija od Srbije, ima duplo manji rast BDP.

- Ali, nama je potreban mnogo veći rast - rekao je premijer i dodao da njegova vlada ima dobar plan, ali da najviše zavisi od naroda, od građana. On je podsetio da smo, bez obzira na teške i katastrofalne poplave, krenuli u reforme, koje su počele da daju rezultate i da ne možemo biti zadovoljni rezultatima.

- Da li ćemo da li ćemo moći da se izdignemo iznad toga i da samo ne kritikujemo, već da vidimo šta sami možemo da uradimo, to je druga stvar - rekao je Vučić, koji je primetio da "rast" BDP bio - 3,6 odsto u vreme kada su na vlasti bili oni koji su danas najglasniji sa primedbama i kritikama.

"Naš dug u dolarima veći je samo u knjigama"

Naš dug za kredite u dolarima veći je samo u knjigama, i ne opterećuje građane, izjavio je premijer Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink. Upitan da li bi bilo potrebno da se javni dug konvertuje iz dolara u evro zbog jačanja američke valute, Vučić je rekao da rast dolara samo formalno utiče na nas, jer, kako je objasnio, za sada nismo imali suštinskih problema u otplati kredita u dolarima. Razlog je, kako je naveo, jer smo dolare, koje smo uzeli od UAE s kamatom od dva odsto, koristili kao "hedž fond", što znači za kamate koje su nam dospevale u dolarima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online