Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.11.2015.
11:22
Srna, Tanjug A

Vučić: MMF protiv većih plata policiji i vojsci

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će plate u javnom sektoru i penzije biti povećane, kao i da će povećanja biti najveća u prosveti i zdravstvu, ali da se Međunarodni monetarni fond (MMF) protivi povećanju plata za MUP i vojsku.

Tanjug
Nosi dobre vesti samo za neke: Aleksandar Vučić

- Znam šta je moja ideja, za koliko da se u kom sektoru i kome poveća. Videćemo šta će MMF da kaže. Znam samo da su oni protiv povećanja za MUP i vojsku. To je ono što znam sigurno, ali ne mogu da kažem da u potpunosti to viđenje delim, rekao je Vučić nakon otvaranja trafo stanice u Mirijevu odgovarajući na pitanje koliko će biti povećane plate i penzije.

- U svakom slučaju biće i povećanja, polako, sve zavisi od nas, naveo je Vučić.

Ponovio je da će povećanje najviše osetiti zaposleni u prosveti i zdravstvu, da će prosvetni radnici dobiti i jednokratnu pomoć, ali i da će plate biti povećane onima kojima nisu ni bile smanjene, a to je 19 odsto zaposlenih u javnom sektoru.

- Time pokazujemo da su naši prioriteti prosveta, zdravstvo i socijalni sektor i tu nećemo žaliti novac, ali ćemo to da radimo tako da ne ugrozimo funkcinisanje našeg budžeta, rekao je Vučić.

Ukupno, kako je naveo, plate, računajući i privatni sektor u kom su značajno veće nego prošle godine, ove su godine više nego 2014, a 2016. će biti još bolje, zaključio je Vučić.

Počeli razgovori sa MMF 

goobjoog.com
Živi nismo šta će da nam "odrežu"

Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije u ponedeljak su počeli zvanični razgovori predstavnika Srbije sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o najnovijum fiskalnim, monetarnim i platno-bilansnim kretanjima u zemlji, kao i realizaciji preuzetih obaveza.

U razgovorima učestvuju guverner NBS-a Jorgovanka Tabaković, koja predstavlja Srbiju u MMF-u, ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Srbije Željko Sertić sa saradnicima, saopšteno je iz NBS.

Misija MMF-a, koju predvodi šef misije DŽejms Rouf, boravi u Beogradu od 29. oktobra do 10. novembra radi trećeg razmatranja rezultata u sprovođenju stendbaj aranžmana koji je 23. februara ove godine odobren Srbiji iz predostrožnosti.

Tokom posete MMF-a biće sagledana najnovija fiskalna, monetarna i platno-bilansna kretanja u zemlji, kao i realizacija obaveza za treće tromesečje ove godine na osnovu kojih se prati napredak u postizanju ciljeva dogovorenog ekonomskog programa.

U razgovorima predstavnika Srbije i MMF-a biće razmotreno i sprovođenje ekonomske politike u narednom periodu, priprema makroekonomskog i fiskalnog okvira do kraja ove i tokom sledećih godina, s posebnom pažnjom na pripremi budžeta Srbije za narednu godinu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.11.2015. 16:01
"pokazujemo da su naši prioriteti prosveta, zdravstvo i socijalni sektor" - vidljivo je, veoma! Najvise volim ovakve vuciceve izjave gde nema nista vise da se doda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online