Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 13.10.2013.
20:55
rts.rs A

''Znamo mi šta treba da se uradi''

Srbija ima plan za ekonomiju koja je ključna u procesu pridruživanja EU i nije u situaciji da joj Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetska banka govore šta bi trebalo da radi, izjavio je danas ministar finansija Lazar Krstić.

"Nivo naših deviznih rezervi je takav da nam u ovom trenutku ne treba više od aranžmana iz predostrožnosti sa MMF. Hoćemo da uđemo u razgovore sa MMF jer bi to pružilo kredibilnost našoj politici. Nismo u situaciji da nam MMF i Svetska banka govore šta treba da radimo, nego dolazimo i kažemo šta nama treba da bismo uspeli da Srbiju postavimo na noge", rekao je Krstić Radioteleviziji Srbije.

Imamo fiskalnu i ekonomsku strategiju: Lazar Krstić

Krstić, koji je u Vašingtonu sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković razgovarao sa predstavnicima Stejt departmenta i Ministarstva finansija SAD, rekao je da su to bili "razgovori na najvišem nivou u poslednjih 10 godina".

"Naš cilj je bio da pokažemo zaokret u našoj politici i da iza toga stojimo jedinstveno. Strukturne reforme su više puta počinjane ali nisu završene i MMF i Svetska banka su nam otvorili vrata da nastavimo putem kojim smo krenuli", rekao je Krstić.

Krstić je istakao da su ekonomske mere Vlade Srbije zapravo fiskalna i ekonomska strategija.

"Imamo plan u ekonomiji koja je ključna za pridruživanje EU. Mere su stimulativne za privlačenje stranog kapitala i investitore, jer su oni ranije bili nesigurni i prvo su pitali da li postoji srednjoročni plan i znamo li šta radimo, a sada imamo jasnu sliku o tome", rekao je Krstić.

Jorgovanka Tabaković rekla je da Vladine mere nisu nimalo lake, nego su zahtevne i dugoročne.

"Kao što je rekla i direktorka MMF Kristin Lagard, srednjoročnost mera je minimum roka na koji moramo da planiramo, a program Vlade to sadrži. Izlazimo sa realnim ciframa, nije nam cilj da nekoga varamo ili zavaravamo o tome šta možemo i treba da uradimo", rekla je guvernerka Narodne banke.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.10.2013. 21:04
Ova mladja ali bledja kopija iranskog predsednika ke nam dojde glave.
Nedelja 13.10.2013. 21:22
Nemate vi blage veze... Prvo kažete : "Srbija ima plan za ekonomiju koja je ključna u procesu pridruživanja EU i nije u situaciji da joj Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetska banka govore šta bi trebalo da radi, izjavio je danas ministar finansija Lazar Krstić. " .... a na kraju teksta otkrivate suštinu : "Kao što je rekla i direktorka MMF Kristin Lagard, srednjoročnost mera je minimum roka na koji moramo da planiramo, a program Vlade to sadrži. " ????? HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA p.s. Nišlije - ima li neko da poznaje ovog ili njegovu porodicu ?
Nedelja 13.10.2013. 21:50
Kaze on "...dolazimo i kažemo šta nama treba da bismo uspeli da Srbiju postavimo na noge", ali pri tome oboje klececi i moleci jos jednu hitnu milijardu i sledece godine jos dve-tri kojima bi, o ludila, otplacivali dugove (iz supljeg u prazno). Time bi se dug iz 2008, kada je Kostunica izbacio MMF, sa 8.5 milijardi prakticno za 5 godina utrostrucio, pri cemu je aktuelna vlada oborila rekord zutih, da ne kazem sta. Toliki dug, preko 90% BND, uz lopovluk i korupciju na svim nivioma, rekordan broj penzionera i nezaposlenih, i privredu koja ne funkcionise, vodi neizbeznom bankrotu. Kako mladoumni i neiskusni to nazva "zaokret", ali u propast, a o "Zumbulki", da ne pricam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online