Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 07.03.2015.
12:59
alo.rs A

Đelić prodaje "Telekom"?!

Privatizacija "Telekoma" najverovatnije će biti poverena francuskoj kompaniji "Lazard Freres SAS", u čijem sistemu radi i Božidar Đelić, istaknuti funkcioner bivše vlasti demokrata!

Medija Centar Beograd
Privatizacija "Telekoma" će izgleda biti poverena francuskoj kompaniji "Lazard Freres SAS" (tamo radi Božidar Đelić)

Đelić je u januaru prošle godine, posle poslova potpredsednika Vlade, ministra i poslanika, postao izvršni direktor jedne od najprestižnijih svetskih investicionih banaka “Lazard” i od tada savetuje države, velika preduzeća i banke o finansijskim strategijama.

“Telekom” je potvrdio da je “Lazard Freres SAS” jedini dostavio ponudu za privatizacionog savetnika za prodaju ovog domaćeg telekomunikacionog operatera.

- Nakon otvaranja, komisija je utvrdila da je ponuda blagovremena i da je ponuđač dostavio sva neophodna dokumenta. “Telekom Srbija” će u zakonskom roku doneti odluku o prihvatljivosti ponude - navedeno je u saopštenju.

Premijer Aleksandar Vučić kaže da se za privatizacionog savetnika “Telekoma” prijavila jedna od najrenomiranijih evropskih kompanija u oblasti telekomunikacija.

- Ima mnogo kompanija koje su na strani potencijalnih kupaca za “Telekom”, zato se manje njih javilo za privatizacionog savetnika, ali su mi rekli da se jedna od najrenomiranijih već javila - izjavio je Vučić.

Kako je objasnio, polovina novca od prodaje ove kompanije otići će na vraćanje “sumanutih kredita” koje je uzimala prethodna vlast, a polovina će ići na investicije.

- Na taj način ćemo podići građevinsku industriju - rekao je premijer.

Obaveze savetnika u prvoj fazi su da uradi procenu vrednosti, ekonomsku i pravnu analizu, analizu tržišta, predloži modele privatizacije i pripremi vremenski i metodološki plan privatizacije. Nakon završetka prve faze, u slučaju da većinski akcionar donese odluku i izabere jedan od modela privatizacije, započeće druga faza u kojoj će sve aktivnosti u tom procesu da koordinira i vodi izabrani savetnik, od objavljivanja poziva do zatvaranja transakcije.

"Prokop" do Svetog Save!

Vučić je prilikom obilaska “Prokopa” najavio da će ta železnička stanica u Beogradu biti završena do 27. januara 2016! On je rekao da je zadovoljan radovima koje je obavio “Energoprojekt”, i time što će “Železnice Srbije” cenu da spuste sa projektovanih 28 miliona evra na 25,7 miliona evra. Podsetio je da su radovi u Prokopu počeli pre 41 godinu, davne 1974, a 1996. su prestali.
Prema najavi Vučića, do 13. marta biće završen postupak za izbor profesionalnog menadžmenta za Železaru Smederevo.
- U roku od pet do šest dana imaćete konačnu odluku da li neko ispunjava uslove i ko će da uđe u Železaru - naglasio je premijer.

POVEZANE VESTI

Subota 07.03.2015. 15:50
A mi se pitamo gde je Djela car ispario-kad on.eto nas kod vas da još malo mešewtarimo.
Subota 07.03.2015. 19:30
Borba protiv korupcije, vidim "uspesna" je! Hladnokrvnost licemerja u vladi Srbije je jedino sto je preostalo.
Subota 07.03.2015. 15:48
зато што на србиу владају слободанови ученици и деца куј би кој и он продали маику за пробушенеу пару: вућић слободанов министар на информацие кога је он научео да лага дачић његово чедо вулин идеини син на слободанову баба јулу. позивам усташшу хероа из бугарску да рекне да није тако ал да не пцува
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online