Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 25.07.2013.
19:06
Beta A

Fijat otkazao posao Železnicama a dao firmi iz Beograda

Prestali smo da obavljamo poslove manevrisanja na industrijskom koloseku fabrike "Fijat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu, na njihov zahtev, saopštile su Železnice Srbije.

Železnice više neće obavljati poslove manevrisanja na industrijskom koloseku fabrike "Fijat automobili Srbija". Sada taj posao ima firma Kombinovani prevoz iz Beograda
 

Saradnja je prekinuta 21. juna, na izričit zahtev direktora logistike fabrike Rafaela Alasija, i od tada te poslove obavlja firma Kombinovani prevoz iz Beograda, a primopredaja vagona obavlja se isključivo u železničkoj stanici Kragujevac, objasnile su Železnice.

Železnice su, kako piše u saopštenju, 17. juna ponudilo FAS-u saradnju po znatno povoljnijim uslovima nego što je bilo predviđeno ugovorom iz avgusta 2012. godine, "samo da ne bi izgubile posao".

Direktor logistike FAS-a je odbio bilo kakav razgovor o produženju ugovora sa srpskim železnicama, čak i po neuporedivo povoljnijim uslovima jer je ugovor sa Kombinovanim prevozom već bio potpisan, za čije raskidanje bi FAS navodno trebalo da plati penale od čak milion evra, tvrde Železnice.

"Očito je da je namera FAS-a, ili nekih od njihovih rukovodilaca, bila da umesto srpskih železnica poslove na njihovom industrijskom koloseku obavlja privatni operater, bez obzira na cenu i ponudu naše kompanije", izjavio je generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović povodom upozorenja sindikata Železnica da je kompanija izgubila posao manevrisanja na industrijskom koloseku kragujevačke fabrike, a da je posao pripao privatnom operateru.

Unutrašnja kontrola Železnica trenutno isputuje zašto je došlo do raskida ugovora sa FAS-om.

Železnice su avgusta 2012. godine sa FAS-om potpisale ugovor kojim je, pored manevrisanja u krugu fabrike, regulisana i vuča vozova između fabrike i stanice Kragujevac, kao i angažovanje železničkog osoblja u fabričkom krugu. Pored tog ugovora, Železnice su sa FAS-om potpisale još četiri komercijalna ugovora, koji se tiču dopreme rezervnih delova i prevoza automobila železnicom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.07.2013. 20:26
Radio sam sedam godina u Italiji i jos tri u Srbiji za istog Italijana koji je otvorio fabriku u Srbiji. Kao drustvo su dobri, kao poslodavci su ogavni ,pokvareni i dvolicni . Najveca slabost im je da trazite svoju zaradu i kada trebaju da je isplate razbole se i boluju nekoliko dana dok je ne prezale. Nemaju postovanja prema ljudima ni malo i onaj koji tvrdi suprotno bezocno laze, pa cak ni prema onim ljigavcima koji spijuniraju za njih brzo ce ih se otresti i naci nove. Prilagodjavaju se brzo nasim uslovima rada i zivota pa onda kvote zarade uvek drze neznatno ispod svih normi ako se pobunite zavrsili ste. Onda kada osete da ne mogu vise da zarade onoliko koliko su planirali odlaze .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online